Διεθνή

Trump: Ανέστειλε για τις 15/10 την επιβολή υψηλότερων δασμών σε κινέζικα προϊόντα

tags :
Trump: Ανέστειλε για τις 15/10 την επιβολή υψηλότερων δασμών σε κινέζικα προϊόντα
Από την 1η Οκτωβρίου οι ΗΠΑ επρόκειτο να αυξήσουν στο 30% τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 250 δις δολαρίων
Την αναστολή της επιβολής  υψηλότερων δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δις δολαρίων αποφάσισε ο πρόεδρος των  ΗΠΑ, Donald Trump, τη στιγμή που καταγράφονται βήματα προσέγγισης με την Κίνα στο μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο.
Σε μήνυμα του στο twitter ο Trump έκανε γνωστό ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή υψηλότερων τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την 1η Οκτωβρίου για τη 15η Οκτωβρίου, σε μια «χειρονομία καλής θέλησης».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι η αναβολή του μέτρου αποφασίστηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος «του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Κίνας Liu He» και λόγω «του γεγονότος ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα εορτάζει την 70ή επέτειο» από την ίδρυσή της.
Σημειώνεται πως οι δασμοί των ΗΠΑ επρόκειτο να αυξηθούν από το 25% στο 30% για μια σειρά από εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης.
Την ίδια στιγμή όμως και το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι εξαιρούνται από την επιβολή δασμών κάποια αμερικανικά αντικαρκινικά φάρμακα και άλλα αγαθά, κίνηση που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και θετική λίγο πριν αρχίσει ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών στις ΗΠΑ.
Τα θετικά αυτά νέα ώθησαν ανοδικά τα χρηματιστήρια στην Ασία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης