Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αμερικανικές εταιρείες «φεύγουν» από την Κίνα - Μεγάλο το πλήγμα από τους δασμούς

Οι αμερικανικές εταιρείες «φεύγουν» από την Κίνα - Μεγάλο το πλήγμα από τους δασμούς
H μεγαλύτερη αλλαγή όσον αφορά τις επενδύσεις παρατηρήθηκε στις επιχειρήσεις του τεχνολογικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών
Μεγάλο είναι το πλήγμα που έχουν υποστεί οι αμερικανικές επιχειρήσεις στην Κίνα λόγω των δασμών, σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Σαγκάη, όπου διαπιστώνεται ότι οι κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν επιταχύνει τις διαδικασίες απομάκρυνσης τους.
Περισσότερο από το 1/4 (ήτοι 26,5%) των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι το 2018 κατεύθυναν αλλού τις επενδύσεις που είχαν προγραμματίσει για την Κίνα.
Το αντίστοιχο ποσοστό του 2018 ήταν στο 6,9%.
Σύμφωνα με την έρευνα, η μεγαλύτερη αλλαγή όσον αφορά τις επενδύσεις παρατηρήθηκε στις επιχειρήσεις του τεχνολογικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την PwC και διεξήχθη μεταξύ 27 Ιουνίου και 25 Ιουλίου.
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα δήλωσε επίσης ότι οι περιορισμοί όσον αφορά την πρόσβαση στην τοπική αγορά δυσκόλεψε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Στην ερώτηση ποιο είναι το καλύτερο πιθανό σενάριο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, περισσότερο από το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι η μεγαλύτερη πρόσβαση στην εγχώρια αγορά θα ήταν το σημαντικότερο αποτέλεσμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης