Διεθνή

Στο στόχαστρο της Κίνας οι αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ: Νέοι δασμοί 75 δισ. δολ. σε αμερικανικά προϊόντα

Στο στόχαστρο της Κίνας οι αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ: Νέοι δασμοί 75 δισ. δολ. σε αμερικανικά προϊόντα
Η Κίνα επιβάλλει δασμούς 25% στα αμερικανικά αυτοκίνητα
Νέους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ανακοίνωσε η Κίνα.
Ειδικότερα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει νέους δασμούς 75 δισ. δολ. σε αμερικανικά προϊόντα, που θα κυμαίνονται από 5% έως 10%.
Οι νέοι δασμοί θα επιβληθούν σε δύο δόσεις την 1η Σεπτεμβρίου και την 15η Δεκεμβρίου, ενώ αφορούν συνολικά 5.078 προϊόντα προερχόμενα από τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων αγροτικά, προϊόντα, αργό πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα.
Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως δασμοί 25% θα επιβληθούν στα αμερικανικά αυτοκίνητα και 5% σε εξαρτήματα αυτοκινήτων, που θα εφαρμοστούν στις 15 Δεκεμβρίου.
Τα αντίποινα της Κίνας ήρθαν αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απείλησε -νωρίτερα αυτόν τον μήνα- με επιβολή δασμών 10% σε κινεζικά προϊόντα 300 δισ. δολ. αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο κάποιοι από αυτούς τους δασμούς καθυστέρησαν για να μην επηρεαστεί η κατανάλωση κατά τη θερινή περίοδο ενώ κάποια προϊόντα αφαιρέθηκαν από τη λίστα.
«Ως απάντηση στα μέτρα από τις ΗΠΑ, η Κίνα αναγκάστηκε να λάβει αντίμετρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.
Σημειώνεται ότι ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να έχουν εμπορικές διαπραγματεύσεις στις αρχές του επόμενου μήνα στις ΗΠΑ, μετά τις συζητήσεις τους στη Σαγκάη τον Ιούλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης