Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Στα 2,7 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα αυξήθηκε η παραγωγή του Zohr στην Αίγυπτο

Στα 2,7 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα αυξήθηκε η παραγωγή του Zohr στην Αίγυπτο
Το τρέχον επίπεδο παραγωγής έφτασε τέσσερις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ενέργειας της χώρας
Η παραγωγή φυσικού αερίου στο πεδίο Zohr της Αιγύπτου, το μεγαλύτερο στη Μεσόγειο, έχει αυξηθεί σε 2,7 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd), δήλωσε  ο υπουργός πετρελαίου της Αιγύπτου την Τετάρτη 21/8/2019.
Τον Φεβρουάριο, το υπουργείο πετρελαίου της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει ότι η παραγωγή του πεδίου ήταν 2,1 bcfd. Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να αυξήσει την παραγωγή σε 3 bcfd μέχρι το τέλος του έτους.
Ο υπουργός, Tarek al-Molla, σε δήλωσή του ανέφερε ότι το τρέχον επίπεδο παραγωγής έφτασε τέσσερις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Υπάρχουν τώρα 12 πηγάδια παραγωγής στον τομέα, συμπλήρωσε.
Το Zohr ανακαλύφθηκε το 2015 από την ιταλική Eni και ξεκίνησε την παραγωγή στα τέλη του 2017. Διαθέτει περίπου 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.
Η Eni ελέγχει το 50% του έργου. Η ρωσική Rosneft κατέχει το 30%, ενώ η BP και η Mubadala Petroleum κατέχουν από 10% η κάθε μια.
Η μεγαλύτερη παραγωγή βοήθησε την Αίγυπτο να γίνει επαρκής στο φυσικό αέριο στα τέλη του 2018. Η ανακάλυψη του Zohr προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αγορά φυσικού αερίου στην Αίγυπτο και ανανέωσε τις ελπίδες της χώρας να γίνει περιφερειακός ενεργειακός κόμβος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης