Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση του Πόρου

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση του Πόρου
Στο νησί μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
(upd.14:00) O ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού της Σφαιρίας και κατά μήκος της προβλήτας του νησιού, όπου βρίσκονται οι περισσότερες τουριστικές υποδομές.
Σύμφωνα με τον Διαχειριστή, τα 6 Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη Μέσης Τάσης και άλλα 2 Χαμηλής Τάσης που μεταφέρθηκαν στο νησί, έχουν τεθεί σε λειτουργία και θα καλύψουν σταδιακά ένα πολύ σημαντικό μέρος των φορτίων όλου του νησιού.
Ταυτόχρονα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί από τον Γαλατά.

Νωρίτερα το Worldenergynews έγραφε:

Αποκαταστάθηκε ήδη η ηλεκτροδότηση σε ένα τμήμα του Πόρου (περιοχή Συνοικισμός), έπειτα από το γενικό μπλακ άουτ που προκλήθηκε χθες στο νησί, μετά την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα ηλεκτροφόρα καλώδια
.
Εκτιμάται ότι το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί σε όλο το νησί μέσα στη μέρα.
Παράλληλα, στον Πόρο μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του νησιού.
Εντός των επόμενων ωρών πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με τον δήμαρχο Πόρου και εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων, στο κέντρο εκπαίδευσης του νησιού.
Σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο ΔΕΔΔΗΕ σημείωνε ότι οι ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί από το Γαλατά είναι εκτεταμένες και η πλήρης αποκατάστασή τους αναμένεται εντός της Τετάρτης 21ης Αυγούστου, καθώς οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίστηκαν πυρετωδώς καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης