Αναλύσεις

Στον πρίγκιπα Κάρολο "ποντάρουν" οι περιβαλλοντολόγοι για να επηρεάσει τον Trump για το κλίμα

Στον πρίγκιπα Κάρολο
Τα τελευταία χρόνια, ο Κάρολος έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα σε προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
Ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν θα "κάνει διάλεξη" στον Donald Trump για την πολιτική του σχετικά με την αλλαγή του κλίματος, αλλά δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί επί του θέματος συνολικά, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ στη Βρετανία αργότερα αυτό το έτος.
Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται βασιλικές πηγές, ο Πρίγκιπας Κάρολος ενθαρρύνεται από πολλούς να αμφισβητήσει τη δέσμευση του Trump να εγκαταλείψει τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών, που υπογράφηκε στο Παρίσι το 2015.
Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, ο Κάρολος θεωρεί ότι ο κόσμος είναι σε μεγάλο κίνδυνο λόγω της κλιματικής αλλαγής, της υποβάθμισης του οικοσυστήματος και της εξάντλησης των πόρων και ο ίδιος θεωρεί ότι είναι αναγκαίο γι 'αυτόν να χρησιμοποιήσει τη θέση του για να πει κάτι γι' αυτό.
Περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι ο πρίγκιπας Κάρολος μπορεί να επηρεάσει το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, εν μέρει εξαιτίας της προσπάθειας του να επηρεάσει και άλλες χώρες στο παρελθόν, όπως η Βραζιλία, η Κίνα και η Ινδία να συνταχθούν με τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.
"Έχει διεθνή εμβέλεια και είναι σεβαστός στις ΗΠΑ", λένε χαρακηριστικά επιστήμονες, που πιέζουν για μια βιώσιμη οικονομία.
Τα τελευταία χρόνια, ο Κάρολος έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα σε προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Εχει ιδρύσει φόρουμ για τη διεθνή βιωσιμότητα για "βασικούς παράγοντες από κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης