Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

tags :
Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ
Οι εταιρείες πρόσθεσαν τρεις πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 31 Μαΐου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 800
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις αύξησαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου που λειτουργούν για πρώτη φορά μετά από τέσσερις εβδομάδες, αλλά σε μηνιαία βάση μείωσαν τον αριθμό των εξέδρων για  έκτο συνεχόμενο μήνα καθώς οι περισσότεροι σχεδιάζουν περικοπές δαπανών.
Οι εταιρείες πρόσθεσαν τρεις πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 31 Μαΐου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 800, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes την Παρασκευή 31/5/2019.
Αυτό συγκρίνεται με τις 861 εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.
Σε μηναία βάση ο αριθμό των εξέδρων που λειτουργούν μειώθηκαν κατά πέντε, την έκτη συνεχόμενη  μηνιαία μείωση.
Η μέτρηση του εξοπλισμού, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, έχει υποχωρήσει από τον Δεκέμβριο, καθώς οι εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής περικόπτουν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, καθώς επικεντρώνονται περισσότερο στην αύξηση των κερδών αντί στην αύξηση της παραγωγής.
Το αργό των Η.Π.Α. διαπραγματευόταν την Παρασκευή κάτω από 55 δολάρια το βαρέλι και ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο και κατέγραψε  τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σε έξι μήνες, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Trump πυροδότησε τις εμπορικές εντάσεις, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι  η ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί αν επιβραδυνθεί η παγκόσμια οικονομία.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν κάτω από 55 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και κάτω από τα 54 δολάρια για   2020.
"Το πρόβλήμα για τους εγχώριους παραγωγούς είναι ότι οι αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης τόσο για το αργό όσο και για το φυσικό αέριο διαπραγματεύονται κάτω από τις τιμές spot, σηματοδοτώντας δυσοίωνες προοπτικές", δήλωσε ο Trey Cowan, ανώτερος αναλυτής της S & P Global Platts Analytics.
"Προς το παρόν, φαίνεται ότι η ανάγκη για εξέδρες θα μπορούσε να συνεχίσει να μειώνεται σταδιακά με την πτώση των τιμών των προϊόντων".
Η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co της Η.Π.Α. εκτιμά ότι οι προβλέψεις των εταιρειών ερευνών και παραγωγής (E & P) των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και περάτωση θα μειωθούν κατά 5% το 2019 έναντι του 2018.
Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου 11% λιγότερο το 2019, ενώ μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.
Συνολικά, η Cowen ανέφερε ότι όλες οι εταιρείες E & P που παρακολουθεί έχουν αναφέρει  ότι θα δαπανήσουν περίπου 81,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 86,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση 241.000 βαρελιών ημερησίως (bpd) ή 2,1% τον Μάρτιο σε 11.905 εκατ. Bpd, λίγο κάτω από το ρεκόρ της, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση παραγωγής  της Energy Information Administration (EIA).
Σε ετήσια βάση ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 1.025. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Οι αναλυτές της Simmons & Co, εμπειρογνώμονες ενέργειας στην τράπεζα επενδύσεων των ΗΠΑ Piper Jaffray, προβλέπουν ότι ο μέσος όρος συνδυασμένων εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα κυμαίνεται σε ένα τετραετές υψηλό των 1.032 το 2018 σε 1.019 το 2019 και θα αυξηθεί στα 1.097 το 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης