Ενέργεια

Η γαλλική EDF Renewables θα κατασκευάσει μονάδα ηλιακής ενέργειας 800 MW στο Μαρόκο

Η γαλλική EDF Renewables θα κατασκευάσει μονάδα ηλιακής ενέργειας 800 MW στο Μαρόκο

Η χώρα σχεδιάζει η ανανεώσιμη ενέργεια να ξεπεράσει το 52% στο εθνικό ενεργειακό μείγμα μέχρι το 2030

Κοινοπραξία υπό την ηγεσία της γαλλικής EDF Renewables κέρδισε ένα διαγωνισμό της μαροκινής αρχής για την αειφόρο ενέργεια (Masen) για την κατασκευή ηλιακής εγκατάστασης ισχύος 800 megawatt στα βουνά Atlas του Μαρόκου, ανακοίνωσε η Masen.
Η κοινοπραξία για την κατασκευή του εργοστασίου 7,57 δισεκατομμυρίων dirham (781,5 εκατομμύρια δολάρια) περιλαμβάνει επίσης το Masdar των ΗΑΕ και την Morocco’s Green Energy of Africa.
Το έργο, το οποίο ονομάστηκε Noor Midelt 1, είναι η πρώτη φάση ενός μεγαλύτερου έργου στην περιοχή του οροπεδίου Atlas του Μαρόκου, καθώς η χώρα σχεδιάζει η ανανεώσιμη ενέργεια να ξεπεράσει το 52% στο εθνικό ενεργειακό μείγμα μέχρι το 2030.
Η Masen επέλεξε ένα υβριδικό σύστημα για το Noor Midelt 1 που χρησιμοποιεί τεχνολογίες συμπυκνωμένου ηλιακού φυτού (CSP) και φωτοβολταϊκών (PV).
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τη Γαλλική Υπηρεσία Ανάπτυξης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παγκόσμια Τράπεζα, το Ταμείο Ανάπτυξης της Αφρικής και το Ταμείο Καθαρής Τεχνολογίας.
Η νέα μονάδα θα είναι μεγαλύτερη από το 580 MW Noor Ouarzazate CSP εργοστάσιο που ήδη λειτουργεί στο νοτιοανατολικό Μαρόκο.
Μέχρι το τέλος του 2018, το Μαρόκο εγκατέστησε 1,215 MW αιολικής ενέργειας, 1,770 MW σε υδροηλεκτρική ενέργεια και 700 MW σε ηλιακή ενέργεια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης