Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να υπάρξει στρατιωτική επίλυση στη Βενεζουέλα

tags :
Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να υπάρξει στρατιωτική επίλυση στη Βενεζουέλα
Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να υπάρξει στρατιωτική επίλυση της κατάστασης στην Βενεζουέλα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov
Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να υπάρξει στρατιωτική επίλυση της κατάστασης στην Βενεζουέλα, καθώς οι συνέπειες ενός τέτοιου σεναρίου θα ήταν καταστροφικές, δήλωσε σήμερα (6/5/2019) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Mike Pompeo.
«Από τις επαφές που είχα με Αμερικανούς και άλλους συναδέλφους, Ευρωπαίους και Λατινοαμερικανούς, μπορώ να πως ότι δεν βλέπω να υπάρχουν θιασώτες μιας απερίσκεπτης στρατιωτικής λύσης.
Ελπίζω ότι αυτή η αντίληψη, την οποία έχουν όλοι, θα μετατραπεί και σε πρακτική πολιτική, ότι δεν θα υπάρξει στρατιωτική λύση, επειδή μια τέτοια λύση θα ήταν καταστροφική», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός.
Απάντησε μάλιστα καταφατικά όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει, αν και οι Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν την ίδια αντίληψη.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Αμερικανό ομόλογό του, δόθηκε έμφαση στην πραγματική πολιτική και όχι στις δηλώσεις που γίνονται δημόσια.
«Δεν προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε σε εκείνες στις δηλώσεις, που ακούγονται σε δημόσιους χώρους, λαμβάνοντας υπ όψιν ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονται υπό την επίδραση πολλών πραγμάτων, που κατά κανόνα δεν έχουν σχέση με την πραγματική πολιτική.
Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στην πραγματική πολιτική. Το πετύχαμε αυτό», δήλωσε ο Lavrov, απαντώντας στο ερώτημα αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας.
Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, και του Αμερικανού ομολόγου του, Donald Trump, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η δυνατότητα για μια τέτοια συνάντηση θα υπάρξει.
«Οι πρόεδροι έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν, όταν θα έχουν μια τέτοια δυνατότητα.
Είμαι πεπεισμένος ότι η δυνατότητα θα υπάρξει και αυτό θα ανακοινωθεί από το Κρεμλίνο», δήλωσε ο Lavrov.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Pompeo επιτεύχθηκε πρόοδος ως προς την προώθηση του πρόσφατου διαλόγου που είχαν οι πρόεδροι των δύο χωρών.
«Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό βήμα προς το εμπρός όσον αφορά την προώθηση εκείνων των συζητήσεων οι οποίες έγιναν τηλεφωνικά μεταξύ των προέδρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin, και των ΗΠΑ, Donald Trump, πριν μερικές μέρες», επεσήμανε ο Lavrov.
Όπως είχε ανακοινώσει στις 3 Μαΐου το Κρεμλίνο, Putin και Trump, κατά τη διάρκεια μιας μακράς τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων, δίνοντας έμφαση στην οικονομική συνεργασία και επιβεβαιώνοντας την πρόθεση τους να ενεργοποιήσουν τον διάλογο σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της στρατηγικής σταθερότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης