Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Warren Buffett βάζει 10 δισ δολ στην Occidental για να πάρει την Anadarko - Xάνει η Chevron το deal

Ο Warren Buffett βάζει 10 δισ δολ στην Occidental για να πάρει την Anadarko - Xάνει η Chevron το deal
Καταλυτική παρέμβαση του μεγάλου επενδυτή βγάζει νοκ άουτ την Chevron
Η Berkshire θα επενδύσει 10 δισ δολ στην Occidental για να πάρει τον έλεγχο της Anadarko Petroleum από την Chevron.
H ανακοίνωση ότι ο Warren Buffett  μπάινει στο παιχνίδι για τον έλεγχο της Anadarko χαρακτηρίζεται game over από τους ειδικούς της αγοράς.
Η στρατηγική κίνηση έχει στόχο επεκτατικές κινήσεις στην λεκάνη Permian, όχημα των οποίων είναι η Anadarko.
H Chevron απαλασσόμεη από το βάρος της αγοράς κινείται ανοδικά στα 120 δολ +2,36%, η Occidental στα 61,06 στο +1,53% και η Αναδαρκο στα 73,30 δολ.
Η Berkshire θα λάβει 100 εκατ προνομιούχες μετοχές της Occidental, για το οποίο οι εκτιμήσεις είναι ότι θα έχουν μερισματική απόδοση 8%.

Νωρίτερα το Worldenergynews.gr ανέφερε:

H Anadarko με ανακοίνωσή της έδωσε το έναυσμα για συνέχιση των συζητήσεων με την Occidental που έχει προσφέρει 38 δισ δολ σε ένα mega - deal, ώστε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της πετρελαϊκης εταιρίας από την Chevron.
H Αnadarko αποτελεί το διαβατήριο και για τους δύο για επεκτασή τους στην Permian.
Παράλληλα η ανακοίνωση της Anadarko αναφέρει ότι ανοιχτές μένουν οι γραμμές και με την Chevron από την οποία περιμένει βελτιωμένη πρόταση.
H πρόταση της Occidental είναι κατά 5 δισ υψηλότερη με τιμή προσφοράς τα 76 δολάρια ανά μετοχή  ένανατι 65 δολαρίων της Chevron, όμως στους μετόχους της Anadarko υπάρχει αβεβαιότητα λόγω του μεγέθους της Occidental έναντι της Chevron στον βαθμό που θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν το deal καθώς η προσφορά περιέχει συνδυασμό μετοχών με μετρητά.
Η Anadarko περιμένει καλύτερη προσφορά από την Chevron η οποία δεν θα είναι κατ ανάγκη καλύτερη από της Occidental γιατί οι μετοχές της Chevron είναι πιο αξιόπιστες.
Ο CEO της Chevron κ. Mike  Wirth ανέφερε ότι η αύξηση του κόστους του deal σε μη ρεαλιστικά επίπεδα θα μηδενίσει τις ωφέλειες για τον ομιλό του.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης