Φυσικό Αέριο

Η Βολιβία «βλέπει» εξαγωγές LNG μέσω Αργεντινής - Γιατί απορρίπτει Παραγουάη και Ουρουγουάη

Η Βολιβία «βλέπει» εξαγωγές LNG μέσω Αργεντινής - Γιατί απορρίπτει Παραγουάη και Ουρουγουάη
Άλλες επιλογές πώλησης στην Παραγουάη και την Ουρουγουάη θα απαιτούσαν τεράστιες επενδύσεις σε αγωγούς
Την εξαγωγή φυσικού αερίου μέσω των τερματικών σταθμών που θα κατασκευάσει στην Αργεντινή εξετάζει η Βολιβία σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της χώρας Evo Morales.
Ειδικότερα, ο Βολιβιανός πρόεδρος συζήτησε τα σχέδιά του με τον Αργεντινό ομόλογό του, Mauricio Macri, θίγοντας και μια σειρά από άλλα σημαντικά θέματα.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο Morales δήλωσε ότι συμφώνησε ότι η κρατική ενεργειακή εταιρεία της Βολιβίας YPFB "θα συμμετάσχει σε επενδύσεις" για την κατασκευή τερματικών υγροποίησης για την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αργεντινή.
Αυτό είναι το κλειδί για τη Βολιβία και τη διατήρηση των εξαγωγών φυσικού αερίου, ο κινητήριος μοχλός της οικονομικής δραστηριότητας και πηγής εισροών δολαρίων και φορολογικών εσόδων.

H Βολιβία διερευνά την αγορά
Η Βολιβία εξέτασε τις ευκαιρίες να πωλήσει περισσότερο φυσικό αέριο στη Βραζιλία, τον κύριο αγοραστή της.
Ωστόσο, η αγορά αυτή δεν βλέπει μεγάλη αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου και η δική της παραγωγή αυξάνεται από τα πεδία στην ανοικτή θάλασσα.
Άλλες επιλογές πώλησης στην Παραγουάη και την Ουρουγουάη θα απαιτούσαν τεράστιες επενδύσεις σε αγωγούς, αλλά η ζήτηση είναι περιορισμένη στις αγορές αυτές.
Αυτό έχει μετατοπίσει την εστίαση της Βολιβίας στην εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσω της Αργεντινής για να κάνει χρήση της υποδομής αγωγών που έχει στη διάθεσή της για να παραδώσει τα προϊόντα της.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης