Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Μειώθηκαν για 5η συνεχή εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελάιου

tags :
Baker Hughes: Μειώθηκαν για 5η συνεχή εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελάιου
Μειώθηκαν κατά  εννέα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου  την εβδομάδα έως τις 22 Μαρτίου, περιορίζοντας τον συνολικό αριθμό σε 824
Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες μείωσαν, για Πέμπτη συνεχή εβδομάδα, τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν   σε χαμηλό έτους, καθώς οι ανεξάρτητοι παραγωγοί σχεδιάζουν μείωση των δαπανών για νέες γεώτρηση με την κυβέρνηση να μειώνει τις προβλέψεις ανάπτυξης για την παραγωγή σχιστολιθικού.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά  εννέα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου  την εβδομάδα έως τις 22 Μαρτίου, περιορίζοντας τον συνολικό αριθμό σε 824, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε  η Baker Hughes  την Παρασκευή 22/3/2019.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των εγκαταστάσεων έχει μειωθεί για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες από τον Μάιο του 2016, όταν υποχωρούσε για οκτώ συνεχείς εβδομάδες.
Η καταμέτρηση της εξέλιξης των Η.Π.Α., ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, είναι ακόμα λίγο υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν ήταν ενεργές 804 μονάδες αφού οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν τις δαπάνες το 2018 για να επωφεληθούν από τις υψηλότερες τιμές εκείνο το έτος.
Οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες καθώς επικεντρώνονται στην αύξηση των κερδών αντί της αύξησης της παραγωγής με τις τιμές αργού να προβλέπεται να μειωθούν το 2019 έναντι του 2018.
Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου από τους επτά μεγαλύτερους σχηματισμούς σχιστόλιθου, τις σημαντικότερες περιοχές παραγωγής της χώρας, αναμένεται να αυξηθεί κατά 85.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Απρίλιο σε ρεκόρ 8,59 εκατομμυρίων bpd, ανακοίνωσε  η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας ΕΙΑ στη μηνιαία έκθεση παραγωγικότητας γεωτρήσεων τη Δευτέρα .
Η αύξηση, ωστόσο, θα είναι η μικρότερη μηνιαία αύξηση από τον Μάιο του 2018.
Η EIA την περασμένη εβδομάδα είχε ήδη προβλέψει ότι η συνολική παραγωγή αργού αναμένεται να αναπτυχθεί βραδύτερα από ό, τι αναμενόταν το 2019, αλλά εξακολουθεί να έχει μέσο όρο ρεκόρ ύψους 12,3 εκατομμυρίων bpd, από το υψηλό όλων των εποχών στα 11,0 εκατομμύρια bpd το 2018.
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες λόγω των περικοπών της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ και των συμμάχων του και τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν περίπου 59 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και περίπου 58 δολάρια για το ημερολόγιο του 2020.
Η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co των Η.Π.Α. δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι προβλέψεις των εταιρειών ερευνών και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί δείχνουν μια ποσοστιαία μείωση των μεσαίων μονάδων στις κεφαλαιουχικές δαπάνες για γεωτρήσεις και ολοκλήρωση το 2019 έναντι 2018.
Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου 11% λιγότερο το 2019, ενώ οι διεθνείς εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.
Η αυξανόμενη επένδυση των μεγάλων εταιρειών αντικατοπτρίζει την αναγνώριση ότι η Exxon Mobil Corp, η Chevron Corp, η Royal Dutch Shell και η BP Plc έχασε σε μεγάλο βαθμό την πρώτη φάση ανάπτυξης του σχιστόλιθου στην Permian, ενώ πιο ευέλικτοι ήταν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην τεχνολογία γεώτρησης σχιστόλιθου.
Συνολικά, η Cowen ανέφερε ότι όλες οι εταιρείες E & P που παρακολουθεί θα δαπανήσουν περίπου 81,0 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 85,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.
Υπήρχαν 1.016 μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την Baker Hughes. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Οι αναλυτές της Simmons & Co, εμπειρογνώμονες για την ενέργεια στην επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ, Piper Jaffray, προβλέπουν αυτή τη βδομάδα ότι ο μέσος συνδυασμός μετρητών πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μειωθεί από 1.032 το 2018 σε 999 το 2019 προτού αυξηθεί στα 1.087 το 2020.

                                         
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης