Φυσικό Αέριο

Συζητήσεις της Qatar Petroleum με Uniper και RWE για την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στην Γερμανία

tags :
Συζητήσεις της Qatar Petroleum με Uniper και RWE για την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στην Γερμανία
Οι συνομιλίες σχετικά με την εγκατάσταση ενός τερματικού σταθμού LNG έχουν ανανεωθεί λόγω των αυξανόμενων δυναμικών παγκόσμιων ροών καυσίμων και των συζητήσεων σχετικά με τη χρήση τους στη ναυτιλία για την κάλυψη των απαιτήσεων για καθαρότερα καύσιμα
Συνομιλίες με τις γερμανικές εταιρείες Uniper και RWE πραγματοποιεί η Qatar Petroleum, με στόχο την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στην Γερμανία, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το reuters.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Qatar Petroleum, Saad Al-Kaabi είχε επισημάνει σε συνέντευξή του στο παρελθόν στην Handelsblatt ότι: «Έχουμε σοβαρό συμφέρον να συμμετάσχουμε σε γερμανικό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου και μιλάμε με την Uniper και την RWE».
Ο Al-Kaabi δήλωσε ότι υπήρχαν δύο τρόποι συμμετοχής σε τερματικό σταθμό LNG, είτε με την εξασφάλιση της ικανότητας ανοίγματος της προσφοράς είτε με τη συμμετοχή στην υποδομή του τερματικού σταθμού.
«Οι κατασκευαστές του τερματικού θα πρέπει να σκεφτούν ποια επιλογή θέλουν και πρέπει να αποφασίσουμε τι μας ταιριάζει καλύτερα», πρόσθεσε.
Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της RWE, του μεγαλύτερου παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, δήλωσε ότι οι συνομιλίες με το Qatar Petroleum αφορούσαν ενδεχόμενες παραδόσεις αερίου στη Γερμανία, όχι για συμμετοχή σε δυνητικό γερμανικό τερματικό σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Αξίζει να τονιστεί ότι οι συνομιλίες σχετικά με την εγκατάσταση ενός τερματικού σταθμού LNG έχουν ανανεωθεί λόγω των αυξανόμενων δυναμικών παγκόσμιων ροών καυσίμων και των συζητήσεων σχετικά με τη χρήση τους στη ναυτιλία για την κάλυψη των απαιτήσεων για καθαρότερα καύσιμα.
Μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει την ολλανδική εταιρεία αερίου Gasunie, τη γερμανική εταιρεία αποθήκευσης δεξαμενών Oiltanking και την ολλανδική εταιρία αποθήκευσης πετρελαίου και χημικών Vopak, προσπαθεί επί του παρόντος να αποκτήσει ένα τέτοιο έργο από το έδαφος.
Η Uniper δήλωσε ότι έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι ένας γερμανικός τερματικός σταθμός LNG θα ήταν επωφελής λόγω της πτώσης των τιμών φυσικού αερίου στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η θυγατρική Qatar Petroleum, Qatargas, υπήρξε στρατηγικός εταίρος εδώ και χρόνια.
"Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους. Τέτοιες συζητήσεις είναι βεβαίως εμπιστευτικές ", ανέφερε η ομάδα.

www.worldenergynews

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης