Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Αυξήθηκαν κατά 2% οι εισαγωγές LNG της Κίνας τον πρώτο μήνα του έτους - Γιατί προβληματίζονται οι εισαγωγείς

Αυξήθηκαν κατά 2% οι εισαγωγές LNG της Κίνας τον πρώτο μήνα του έτους - Γιατί προβληματίζονται οι εισαγωγείς
Oι εισαγωγές LNG σημείωσαν σημαντική άνοδο κατά το 2018, καθώς η Κίνα προσπάθησε να αποτρέψει την επανάληψη της έλλειψης φυσικού αερίου το 2017 που άφησε πολλά εκατομμύρια νοικοκυριά στη βόρεια Κίνα χωρίς θέρμανση
Νέο ρεκόρ σημείωσαν τον περασμένο μήνα οι εισαγωγές LNG της Κίνας, σημειώνει το reuters επικαλούμενο πηγές της βιομηχανίας.
Ειδικότερα, το σύνολο του Ιανουαρίου έφτασε τα 6,55 εκατ. τόνους σημειώνοντας αύξηση 2% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ του Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, ο χειμώνας αποδείχθηκε πιο ήπιος από ό, τι θα δικαιολογούσε αυτή τη μαζική εισαγωγή LNG, με αποτέλεσμα πολλοί εισαγωγείς να είναι χαμένοι και να μην μπορούν να πουλήσουν τις ποσότητες και να βρουν την αντίστοιχη ζήτηση για την απορρόφηση των φορτίων.
Άλλο σενάριο που εξετάζεται και συγκεντρώνει πιθανότητες πραγματοποίησης είναι να μεταπουληθούν τα φορτία σε χαμηλότερες φυσικά τιμές στην εγχώρια αγορά ή σε διεθνείς αγοραστές.
Παράλληλα, οι εισαγωγές LNG σημείωσαν σημαντική άνοδο κατά το 2018, καθώς η Κίνα προσπάθησε να αποτρέψει την επανάληψη της έλλειψης φυσικού αερίου το 2017 που άφησε πολλά εκατομμύρια νοικοκυριά στη βόρεια Κίνα χωρίς θέρμανση καθώς η κυβερνητική βούληση αντικατέστησε τον άνθρακα με LNG για ηλεκτρική ενέργεια και θέρμανση.
Τέλος, η συνολική ζήτηση φυσικού αερίου της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί κατά 11,4% το 2019 σε σχέση με το 2018.
Την ίδια στιγμή, η χώρα σύντομα θα ξεπεράσει την Ιαπωνία ως τον μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG παγκοσμίως, παρά την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της ζήτησης. Μέχρι το 2022, η Κίνα θα είναι η χώρα που καταναλώνει το πλέον εισαγόμενο LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης