Τελευταία Νέα

Συνεργασία μεταξύ Innogy και BCM Energy για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στα υδροηλεκτρικά

Συνεργασία μεταξύ Innogy και BCM Energy για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στα υδροηλεκτρικά
Μέσω του εμπορικού σήματος Planete OUI, η BCM Energy θα πωλεί στον πελάτη την ανιχνεύσιμη και εγγυημένη ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια 100%
Η γερμανική εταιρία ενέργειας Innogy και ο η γαλλική BCM Energy υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την παροχή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από τον υδροηλεκτρικό σταθμό της πρώτης στην Γαλλία.
Από την αρχή του 2019, η Innogy θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τη γαλλική υδροηλεκτρική της στο Courlon στην BCM Energy με εγγύηση ότι η πηγή είναι 100% ανανεώσιμη.
Η διάρκεια της συμφωνίας είναι για δύο χρόνια με την επιλογή να επεκταθεί, καθώς και να προστεθούν περισσότερα από τα ανανεώσιμα περιουσιακά στοιχεία της Innogy.
Μέσω του εμπορικού σήματος Planete OUI, η BCM Energy θα πωλεί στον πελάτη την ανιχνεύσιμη και εγγυημένη ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια 100%.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Innogy Hans Bunting δήλωσε ότι συνδυάζει τόσο την ανταλλαγή ενέργειας όσο και τα πράσινα διαπιστευτήρια σε έναν μόνο πελάτη που ωφελεί τον όμιλο PPA.
Ο διευθύνων σύμβουλος της BCM Energy Albert Codinach δήλωσε: "Η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η αυξανόμενη ζήτηση για πράσινη ηλεκτρική ενέργεια απαιτούν νέους τρόπους διαχείρισης της προσφοράς στους τελικούς καταναλωτές.
«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ευελιξία, πρέπει να διαχειριστούμε την παραγωγή και την κατανάλωση άμεσα και σε πραγματικό χρόνο».
Πρόσθεσε: «Θα αυξήσουμε τον αριθμό αυτών των συμβάσεων προκειμένου να παραδώσουμε άμεσα και βιώσιμα την παροχή 100% πράσινης προσφοράς σε πραγματικό χρόνο».
Παράλληλα, η Innogy έχει λάβει επίσης την τελική απόφαση επένδυσης (FID) για το ισπανικό ηλιακό έργο.Η κατασκευή της εγκατάστασης Alarcos 50MW χωρίς επιδότηση στην Castilla-La Mancha και η θέση της σε λειτουργία θα συμβεί φέτος.
Ο Bunting δήλωσε: "Βασίζουμε σε μακροπρόθεσμες συμβάσεις συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για αυτό το έργο.
«Αυτό δεν είναι δυνατό μόνο στην ηλιόλουστη Ισπανία, αλλά και σε πολλές άλλες αγορές η ηλιακή ενέργεια είναι ανταγωνιστική. Η μείωση των τιμών για τον εξοπλισμό θα συνεχίσει να ενθαρρύνει αυτή την εξέλιξη»
Ο προγραμματισμένος όγκος επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης δικαιωμάτων έργου, ανέρχεται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.
Η ισπανική εταιρεία Synergia Energy Solutions ανέπτυξε την Alarcos το 2018 και πώλησε όλες τις μετοχές στην Innogy το καλοκαίρι του περασμένου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης