Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Επένδυση της BP στην κινεζική πλατφόρμα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων PowerShare

Επένδυση της BP στην κινεζική πλατφόρμα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων PowerShare
Το PowerShare παρέχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνδέει τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, τα σημεία φόρτισης και τους προμηθευτές ισχύος
Επικεντρωμένο στα ηλεκτρικά οχήματα είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον της BP,με την BP Ventures να επενδύει στην PowerShare, έναν κορυφαίο ολοκληρωμένο προμηθευτή λύσεων για εξοπλισμό και λογισμικό για χρέωση ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Κίνα.
Σύμφωνα με τη δήλωση της BP, το PowerShare παρέχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνδέει τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, τα σημεία φόρτισης και τους προμηθευτές ισχύος.
Το σύστημα επιτρέπει επίσης στους προμηθευτές ενέργειας να βελτιστοποιούν τις λειτουργίες τους παρακολουθώντας και εξισορροπώντας συνεχώς τη ζήτηση ισχύος από οχήματα με δυνατότητα τροφοδοσίας του δικτύου, αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου.
Σχολιάζοντας την επένδυση, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της BP, Lamar McKay, δήλωσε ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο και μια βασική αγορά για την BP καθώς επιδιώκει να επεκτείνει την προσφορά της στην ηλεκτροκίνηση.
Ο Ethan Zhu, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της PowerShare, υπογράμμισε ότι: «Είμαστε πολύ διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, όπως η BP, για να επεκτείνουμε από κοινού τις αγορές, να αναπτύξουμε βασικές τεχνολογίες και να διερευνήσουμε νέα επιχειρηματικά μοντέλα στην παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα eMobility.
Τέλος, η δέσμευση της BP να είναι κύριος προμηθευτής καυσίμων τόσο για συμβατικά όσο και για ηλεκτρικά οχήματα, παρέχοντας ταχύτατα και βολικά δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για τους πελάτες, περιλαμβάνει την απόκτηση της κορυφαίας εταιρείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Chargemaster του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης