Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ καλεί σε συνάντηση τη Δευτέρα (7/1) η ΔΕΗ

Τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ καλεί σε συνάντηση τη Δευτέρα (7/1) η ΔΕΗ

Οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών σε υπηρεσιακό επίπεδο δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την υπογραφή νέας σύμβασης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Η Διοίκηση της ΔΕΗ καλεί σε συνάντηση την προσεχή Δευτέρα 7 Ιανουαρίου την Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.
Οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών σε υπηρεσιακό επίπεδο δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την υπογραφή νέας σύμβασης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Μεταξύ των όρων που θέτει η ΔΕΗ για την υπογραφή συμφωνίας είναι και η εγγυημένη πληρωμή για την ακριβή ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παρέχει στη ΛΑΡΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε πριν από λίγες μέρες τη συνέχιση του εφοδιασμού της ΛΑΡΚΟ με ηλεκτρική ενέργεια μέχρι και την 11η Ιανουαρίου 2019.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «προϋπόθεση για τη σύναψη νέας σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ, η οποία θα εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της ΔΕΗ, είναι:

α) η δημιουργία προϋποθέσεων και θέσπιση ειδικών ρητρών ώστε η ΛΑΡΚΟ να αποζημιώνει πλήρως και έγκαιρα τη ΔΕΗ για την καταναλισκόμενη ενέργεια και
β) η εκπόνηση σχεδίου αποπληρωμής των χρεών της ΛΑΡΚΟ έναντι της ΔΕΗ και η άμεση εφαρμογή του, αρχής γενομένης από τις οφειλές που συσσωρεύθηκαν στο πλαίσιο της από 21.06.2017 σύμβασης.
Η ΔΕΗ θεωρεί ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που μπορεί να δώσει στη ΛΑΡΚΟ, η οποία οφείλει να μειώσει με κάθε τρόπο το κόστος παραγωγής της ώστε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.
Σε διαφορετική περίπτωση η παύση εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ θα είναι μονόδρομος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης