Φυσικό Αέριο

Σε υψηλά επίπεδα οι εισαγωγές LNG στη βορειοανατολική Ασία τον Δεκέμβριο

tags :
Σε υψηλά επίπεδα οι εισαγωγές LNG στη βορειοανατολική Ασία τον Δεκέμβριο
Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν αυξήθηκαν μέχρι σήμερα σε 20,5 εκατομμύρια τόνους
Οι μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βορειοανατολική Ασία σημείωσαν άνοδο το Δεκέμβριο, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης ώθησης της αεριοποίησης της Κίνας, καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει ψυχρότερες θερμοκρασίες από τις συνήθεις αυτές τις εβδομάδες.
Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν αυξήθηκαν μέχρι σήμερα σε 20,5 εκατομμύρια τόνους, 5% υψηλότερες από το προηγούμενο μηνιαίο ρεκόρ των 19,5 εκατομμυρίων τόνων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon.
Οι αποστολές του Δεκεμβρίου ήταν σχεδόν 15% υψηλότερες από το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία.
«Όταν εξετάζουμε την περιοχή, πιστεύουμε ότι είναι κυρίως η Κίνα η οποία προωθεί την ανάπτυξη της Βόρειας Ασίας το Νοέμβριο έως το Δεκέμβριο» δήλωσε ο Kittithat Promthaveepong, επικεφαλής αναλυτής της FGE.
Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κίνα αυξήθηκαν μέχρι στιγμής στα 6,5 εκατομμύρια τόνους το Δεκέμβριο, αυξημένες κατά 6% από το προηγούμενο υψηλό το Νοέμβριο.
Η κυβέρνηση της Κίνας διέταξε τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις να στραφούν προς το φυσικό αέριο για θέρμανση από άνθρακα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης