Commodities

Κινέζοι επιστήμονες μετέτρεψαν χαλκό σε «χρυσό» - Τι αλλάζει για τη βιομηχανία

Κινέζοι επιστήμονες μετέτρεψαν χαλκό σε «χρυσό» - Τι αλλάζει για τη βιομηχανία
Η διαδικασία που αναπτύχθηκε από την ομάδα του καθηγητή Sun μπορεί να εισφέρει μεγάλη ποσότητα ενέργειας σε άτομα χαλκού και να κάνει τα ηλεκτρόνια πιο πυκνά και σταθερά
Μια ομάδα κινέζων ερευνητών από το Ινστιτούτο Χημικής Φυσικής του Dalian, στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών στη Λιαονίνγκ, έχει μετατρέψει το χαλκό σε νέο υλικό «σχεδόν πανομοιότυπο» με το χρυσό, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances , και για πρώτη φορά αναφέρθηκε από το South China Morning Post.
«Τα νανοσωματίδια χαλκού πέτυχαν καταλυτική απόδοση εξαιρετικά παρόμοια με εκείνη του χρυσού ή του αργύρου», δήλωσε ο Sun.
Το ερευνητικό έγγραφο σημειώνει ότι το νέο υλικό που βασίζεται στον χαλκό μπορεί να αντικαταστήσει το χρυσό και το ασήμι στη διαδικασία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών, η οποία απαιτεί σημαντικές ποσότητες πολύτιμων μετάλλων.
Αυτό θα ήταν ένα παιχνίδι αλλαγής για το κινεζικό συγκρότημα παραγωγής.
Ο χαλκός, μόνος του, δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως και ο χρυσός σε βιομηχανικές εφαρμογές, λόγω λιγότερων ηλεκτρονίων.
Αυτά τα ηλεκτρόνια είναι ασταθή, οπότε ο χαλκός τείνει να αντιδρά πιο αποτελεσματικά όταν συνδυάζεται με άλλα χημικά.
Η διαδικασία που αναπτύχθηκε από την ομάδα του καθηγητή Sun μπορεί να εισφέρει μεγάλη ποσότητα ενέργειας σε άτομα χαλκού και να κάνει τα ηλεκτρόνια πιο πυκνά και σταθερά, δήλωσαν.
«Το νέο υλικό μπορεί να αντισταθεί σε υψηλές θερμοκρασίες, οξείδωση και διάβρωση», σύμφωνα με τους ερευνητές.
Είναι «σαν πολεμιστής με χρυσή θωράκιση σε ένα πεδίο μάχης, ικανό να αντέξει οποιαδήποτε επίθεση του εχθρού», ανέφεραν.
Το νέο υλικό θα είναι ελάχιστα χρήσιμο για τους παραχαράκτες δεδομένου ότι η πυκνότητα του παραμένει η ίδια με εκείνη του χαλκού, συνεπώς η δημιουργία ψευδών χρυσών ράβδων με αυτό θα ήταν άνευ αξίας.
Ωστόσο, το νέο υλικό θα φέρει επανάσταση στις βιομηχανίες με άμεσα διαθέσιμες και φθηνές πρώτες ύλες, προσθέτοντας τις αποπληθωριστικές πιέσεις.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης