Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Καταστροφή για την ανθρωπότητα ένας πόλεμος ΗΠΑ - Ρωσίας

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Καταστροφή για την ανθρωπότητα ένας πόλεμος ΗΠΑ - Ρωσίας
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα «δεν δνιαφέρεται για μία κούρσα εξοπλισμών»
Στο γεγονός ότι ένας πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών θα αποτελούσε μία «καταστροφή για την ανθρωπότητα», αναφέρθηκε σήμερα (24/12) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στην αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας, ο κ. Lavrov ανέφερε ότι «η κατάρρευση της Συμφωνίας μπορεί να βλάψει σοβαρά τη διεθνή ασφάλεια και στρατηγική σταθερότητα», καθώς και ότι «δε μπορούμε και δε θα αγνοήσουμε την ανάπτυξη νέων αμερικανικών πυραύλων που απειλούν εμάς και τους συμμάχους μας».
«Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι διαθέτουμε τα απαραίτητα μέσα για να εξασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια και μπορούμε επίσης να ενισχύσουμε περαιτέρω τις αμυντικές μας δυνατότητες», τόνισε ο Ρώσος υπουργός, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η Ρωσία, όπως και κάθε άλλη λογική χώρα, δεν ενδιαφέρεται για κούρσα εξοπλισμών και νέες πυραυλικές κρίσεις».
Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «εάν εξακολουθούν να υπάρχουν δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που αναλαμβάνουν να χτησιμοποιήσουν την παύση της Ουάσιγκτον ώστε να αναζητήσουν τρόπους να σώσεις τη Συνθήκη INF, τότε είμαστε ανοιχτοί σε αυτό», καθώς κι ότι «έχουμε προτείνει επανειλημμένα την έναρξη ενός επαγγελματικού διαλόγου σχετικά με τη Συνθήκη σε επαφή μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ», χωρίς ωστόσο να έχουν «ληφθεί ακόμα απαντήσεις».
Αναφορικά με την πιθανότητα μίας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Lavrov εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «όλοι στον κόσμο καταλαβαίνουν καλά ότι μία ένοπλη σύγκρουση η οποία περιλαμβάνει τις δύο ηγετικές πυρηνικές δυνάμεις θα έχει κατατροφικές συνέπεις για την ανθρωπότητα», ενώ κατέστησε σαφές ότι «δε μπορεί να υπάρξουν νικητές από έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης