Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Novatek: Το Yamal φόρτωσε το 100ό δεξαμενόπλοιο με LNG

tags :
Novatek: Το Yamal φόρτωσε το 100ό δεξαμενόπλοιο με  LNG
Στα 7,4 εκατ. τόνους o συνολικός όγκος που έχει αποσταλεί σε ένα χρόνο
Το εργοστάσιο παραγωγής φυσικού αερίου Yamal της Novatek στη ρωσική Αρκτική έχει αποσταλεί το 100ό του φορτίο με  δεξαμενόπλοια - ανεβάζοντας το συνολικό όγκο στα 7,4 εκατ. τόνους από τότε που τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2017.
Το  Arc7 LNG της Fedor Litke ήταν το 100ο δεξαμενόπλοιο που φορτώθηκε με LNG, ανακοίνωσε η εταιρεία. Συνολικά η ποσότητα LNG που αποστέλλεται στο πλαίσιο του έργου Yamal LNG είναι 7,4 εκατομμύρια τόνοι.
Το Yamal LNG, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, κατασκευάζει ένα 17,4 mtpa εργοστασίου υγροποίησης φυσικού αερίου αποτελείται από τρεις γραμμές LNG 5,5 mtpa  και ένα σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου 900 χιλιάδων τόνων ετησίως, αξιοποιώντας τους πόρους υδρογονανθράκων του πεδίου  South Tambey Field που βρίσκεται στη ρωσική Αρκτική.
Το Yamal LNG βρίσκεται πάνω από τον πολικό κύκλο στην εκβολή του ποταμού Ob μια απομακρυσμένη περιοχή που παγώνει για επτά-έως εννέα μήνες το χρόνο και όπου οι θερμοκρασίες τον χειμώνα μπορεί να υποχωρήσουν  έως και -50 ° C.
Η πρώτη γραμμή  υγροποιημένου φυσικού αερίου άρχισε την παραγωγή το τέταρτο τρίμηνο του 2017 με τη φόρτωση του πρώτου δεξαμενόπλοιου στις 8 Δεκεμβρίου 2017. Το πρώτο φορτίο που παράγεται από την γραμμή 2 απεστάλη στις 9 Αυγούστου 2018. Στους μετόχους του Yamal LNG περιλαμβάνονται οι  PAO NOVATEK με 50,1%, η Total με 20%, η CNPC με 20% και το Silk Road Fund με 9,9%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης