Αναλύσεις

WoodMac: Θα διπλασιαστούν το 2017 οι επενδύσεις σε έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων

WoodMac: Θα διπλασιαστούν το 2017 οι επενδύσεις σε έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων
Σύμφωνα με την ερευνητική και συμβουλευτική εταιρεία στην αύξηση των επενδύσεων θα συμβάλει κατά κύριο λόγο η μείωση του κόστους.
Οι επενδύσεις στην έρευνα και παραγωγή σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα διπλασιαστούν το 2017, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα (11/1) η WoodMackenzie.
Η ερευνητική και συμβουλευτική εταιρεία υποστηρίζει, ότι ο κύκλος των επενδύσεων θα δείξει για πρώτη φορά από το 2014 τα πρώτα σημάδια ανάκαμψής το 2017 και ότι οι οριστικές επενδυτικές αποφάσεις θα διπλασιαστούν σε σύγκριση με το 2016.
Ο εκ των κύριων αναλυτών του τομέα έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Wood Mackenzie, Malcolm Dickson, δήλωσε ότι «το 2017 θα καταδείξει πόσο αποδοτική μπορεί να γίνει τελευταία η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, επενδύοντας περισσότερο σε νέα έργα».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood Mackenzie, η εμπιστοσύνη θα αρχίσει να επιστρέφει στον κλάδο, με τις δαπάνες για εξερεύνηση και παραγωγή να αναμένεται να αυξηθούν κατά 3% και να ανέλθουν σε 450 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, όπως σημειώνει, αυτή η επενδυτική ανάκαμψη εξακολουθεί να υστερή κατά 40% σε σχέση με τις δαπάνες του 2014.
Εκτιμά δε, ότι σε αυτήν την ανάκαμψη θα συμβάλει πρωτίστως ο πετρελαϊκός τομέας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σημειώνει ακόμη, ότι η ανάκαμψη αυτή θα προέλθει κατά κύριο λόγο από την περαιτέρω μείωση του κόστους στα έργα έρευνας και παραγωγής.
Όπως αναφέρει ο Dickson, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανά βαρέλι ισοδυνάμου πετρελαίου θα κυμανθεί κατά μέσο όρο σε μόλις 7 δολάρια το βαρέλι, σημαντικά κάτω από τα 17 δολάρια ανά βαρέλι που ήταν το 2014».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης