Διεθνή

Βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας - Αργεντινής για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας

Βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας - Αργεντινής για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας
Τόσο ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και ο Πρόεδρος της Αργεντινής, Mauricio Macri, παρέστησαν στην επίσημη τελετή
Στρατηγικό έγγραφο που προβλέπει βελτίωση της συνεργασίας για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, υπέγραψαν Ρωσία και Αργεντινή σύμφωνα με ανακοίνωση της Rosatom.
Η εταιρεία ανέφερε ότι η συμφωνία υπεγράφη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 επιβεβαιώνοντας την εταιρική σχέση μεταξύ Αργεντινής και Ρωσίας για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας.
Τόσο ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και ο Πρόεδρος της Αργεντινής, Mauricio Macri, παρέστησαν στην επίσημη τελετή. Ο Alexey Likhachev, Γενικός Διευθυντής της Rosatom, υπέγραψε το έγγραφο για λογαριασμό της Ρωσίας, ο υπουργός Ενέργειας της Αργεντινής Javier Iguacel, τον υπέγραψε για λογαριασμό της Αργεντινής.
«Το υπογεγραμμένο έγγραφο θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε την υφιστάμενη συνεργασία με τους Αργεντινούς εταίρους μας. Όλοι μας, στη Rosatom, είμαστε σίγουροι ότι αυτό το βήμα θα ενθαρρύνει την αμοιβαία επωφελής συνεργασία μας στην εφαρμογή της πυρηνικής τεχνολογίας για ειρηνικούς σκοπούς», δήλωσε ο Likhachev.
Είπε ότι ένας από τους θεμελιώδεις τομείς της αμοιβαίας συνεργασίας που περιγράφονται στο έγγραφο είναι η ανάπτυξη διαφόρων στρατηγικών εκτέλεσης έργων που θα εφαρμοστούν σε κατασκευαστικά έργα πυρηνικών σταθμών μεγάλης και μικρής δυναμικότητας (ΑΗΠ) στην Αργεντινή.
«Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την επεξεργασία έργων κοινής εφαρμογής σε χώρες του τρίτου κόσμου, όπως η κατασκευή ερευνητικών κέντρων και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων του προσωπικού τους. Τέλος, το έγγραφο παρέχει την ευκαιρία κοινής συνεργασίας σε πληθώρα τομέων, όπως: κοινή έρευνα και κατάρτιση προσωπικού» αυτός είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης