Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Νορβηγία: H Hafslund συνεργάζεται με την Eidsiva και αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Νορβηγία: H Hafslund συνεργάζεται με την Eidsiva και αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
Η συμφωνία, εάν ολοκληρωθεί, θα δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση που θα παρέχει δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και άλλας υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ευρυζωνικών και της βιοενέργειας
Η Hafslund E-CO, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της Νορβηγίας με βάση τον  αριθμό πελατών, σχεδιάζει να συγχωνεύσει τα βασικά τμήματα των δραστηριοτήτων της με τη μικρότερη εταιρεία Eidsiva στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, ανέφεραν οι εταιρείες την Πέμπτη 15/11/2018 .
Η συμφωνία, εάν ολοκληρωθεί, θα συνδυάσει τους 720.000 πελάτες της Hafslund E-CO με 162.000 της Eidsiva σε μια κοινή επιχείρηση που παρέχει δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ευρυζωνικών και της βιοενέργειας.
"Μια τέτοια συγχώνευση θα ενισχύσει την ικανότητά τους να πληρώνουν μερίσματα στους μετόχους τους και θα συνεχίσουν να βελτιώνονται και να καινοτομούν σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας", ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωση τους.
Η Hafslund E-CO, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον δήμο του Όσλο, θα διατηρήσει τον πλειοψηφικό έλεγχο του ενεργητικού της παραγωγής ενέργειας, τα οποία παράγουν σχεδόν 13 τετραώρες (TWh) ετησίως.
Η Eidsiva, που εδρεύει στην πόλη Hamar, λειτουργεί πλέγμα ισχύος σε περιοχές βόρεια του Όσλο.
Η αξία της διαπραγμάτευσης δεν αποκαλύφθηκε και δεν έχει ακόμη λάβει την απαιτούμενη κυβερνητική έγκριση.
Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στη Νορβηγία,   είναι η BKK με περίπου 200.000 πελάτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης