Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Αυτές είναι οι πέντε κορυφαίες μετοχές πετρελαίου για να αγοράσουν οι επενδυτές μετά το sell- off

Αυτές είναι οι πέντε κορυφαίες μετοχές πετρελαίου για να αγοράσουν οι επενδυτές μετά το sell- off

Η πτώση της αγοράς έχει "αφήσει" πέντε μετοχές εταιρειών πετρελαίου πολύ φθηνές

Επενδυτικές ευκαιρίες προέκυψαν από το  sell off το οποίο δημιούργησε μια ομάδα μετοχών  πετρελαίου για να αγοράσουν οι  επενδυτές που εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον τομέα.
Σύμφωνα με το investorplace πέντε μετοχές έχουν δείξει μακροπρόθεσμη απόδοση και θα πρέπει να ανακάμψουν αναγκαστικά καθώς οι μακροοικονομικοί φόβοι υποχωρούν.
Οι κίνδυνοι αφθονούν, αλλά λίγοι τομείς είναι περισσότερο ελαστικοί για αντίδραση στο χρηματιστήριο από την ενέργεια. Ωστόσο, για τους επενδυτές που εξακολουθούν να αναπτύσσονται στον κλάδο, αυτές οι πέντε μετοχές φαίνονται υπερβολικά φθηνά αποτιμημένες.

Halliburton (HAL)

Η περίπτωση των ταύρων για τον πάροχο υπηρεσιών πετρελαίου Halliburton (NYSE: HAL) είναι σχετικά απλή.
Η μετοχή διαπραγματεύεται κάτω από $ 35, και  δεν είναι μακριά από τα χαμηλά επίπεδα μετά την κρίση. Έχει φθάσει  κάτω από $ 30  μόνο μερικές φορές από το 2011 (το 2012 και το 2016). Κάθε «βουτιά» ήταν βραχύβια και ακολουθήθηκε από ένα ισχυρό ράλι.
Η εκτίμηση για το τέταρτο τρίμηνο που παρουσιάσθηκε μαζί με τα κέρδη του τρίτου τριμήνου αυτή την εβδομάδα έριξε «λίγο φως».
Η ζήτηση υπηρεσιών πετρελαιοειδών ήταν λίγο αδύναμη και η συμφόρηση στη λεκάνη της Permian δεν βοηθά. Αλλά η μετοχή ενεργεί σαν να υπάρχει πρόβλημα για το πετρέλαιο - με την ίδια δραστηριότητα γεώτρησης σε σχιστόλιθο των ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Τα $ 35 μπορεί να μην είναι το κατώτατο σημείο - αλλά η ιστορία δείχνει ότι είναι κοντά.
Οι ανησυχίες αυτές δεν μπορούν να ελαχιστοποιηθούν εντελώς. Και όπως επεσήμανε ο Aaron Levitt νωρίτερα αυτό το έτος, η Schlumberger (NYSE: SLB) που έχει μια πιο διαφοροποιημένη βάση κερδοφορίας παγκοσμίως, εμφανίστηκε ελκυστική.
Με τη SLB να διαπραγματεύεται σε χαμηλά επίπεδα επτά ετών, οι επενδυτές μπορεί να επιλέξουν να τοποθετηθούν εκεί. Αλλά η HAL είναι φθηνότερη και τα ζητήματα υποδομών των ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε κάποια στιγμή. Τα $ 35 είναι απλά πάρα πολύ φθηνά για έναν καθιερωμένο ηγέτη στην αγορά του πετρελαίου.

Kinder Morgan (KMI)

Η υπόθεση για τον φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού Kinder Morgan (NYSE: KMI) είναι επίσης αρκετά απλή: τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η μετοχή της KMI υποχώρησε 16% σε λίγες εβδομάδες - και παρόλα αυτά στην πράξη δεν είναι εκτεθειμένη στις τιμές του πετρελαίου.
Εν τω μεταξύ, οι καταλύτες για την μετοχή παραμένουν άθικτοι.
Η μετοχή επανέρχεται στο 5% περίπου - και η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για επιθετική αύξηση του μερίσματος.
Το χρέος μειώνεται ταυτόχρονα. Ο αγωγός Trans Mountain έχει πωληθεί,.
Οι επενδυτές μπορεί να διστάζουν να αγοράσουν.
Η KMI έχασε τη φήμη της το 2016, με το μέρισμα να μειώνεται και την μετοχή να υποχωρεί πάνω από το 75% από τα υψηλά της.

Οποιαδήποτε πιθανότητα επανάληψης μπορεί να είναι αρκετή για να οδηγήσει μερικούς μετόχους στην έξοδο. Αλλά είναι μια διαφορετική επιχείρηση - και μια καλύτερη εταιρεία - από ό, τι ήταν πριν από δύο χρόνια. Με την μετοχή κάτω από τα επίπεδα του Ιουνίου, οι επενδυτές μπορούν να προχωρήσουν σε αγορές.

Apache (APA)

Η Play Apache Corporation (NYSE: APA) ήταν από τις 20 καλύτερες μετοχές του S & P 500 για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η μετοχή έχει βυθιστεί το 2018 - ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για έναν παραγωγό σε μια εποχή αύξησης των τιμών του πετρελαίου.
Η μετοχή έπεσε κατά 23% σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, αγγίζοντας το  χαμηλό εξαμήνου.
Και ενώ υπάρχουν πραγματικές ανησυχίες, αυτό παράλληλα  μοιάζει με μια άλλη ευκαιρία για να αγορά στην πτώση.
Παρ’ όλα αυτά  παραμένει ένας από τους καλύτερους παραγωγούς.
Ο ισολογισμός είναι υγιής (ιδιαίτερα από τα πρότυπα του χώρου).
Και όμως, η APA βρίσκεται σε τροχιά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλό 13 ετών.
Και εδώ, τα νέα απλά δεν είναι τόσο ζοφερά. Η αποτίμηση παραμένει λογική - και η μετοχή πιθανότατα έχει ένα άλλο ράλι μπροστά όταν η τρέχουσα νευρικότητα υποχωρήσει.

BP (BP) και Royal Dutch Shell (RDS.A) (RDS.B)

Οι δύο καλύτερες  μετοχές από άποψη μερίσματος στο εξωτερικό παραμένουν  οι  BP (NYSE: BP) και η  Royal Dutch Shell (NYSE: RDS.A, NYSE: RDS.B).
Μετά από ένα sell off και στις δύο μετοχές, η BP και η RDS φαίνονται ελκυστικές για κάθε επενδυτή.
Αν και  κάποιο επίπεδο αδυναμίας των μετοχών πετρελαίου υποβόσκει, εντούτοις και οι δύο εταιρείες είναι καλά αντισταθμισμένες.
Και οι δύο έχουν παρόμοια δομή με άλλους παίκτες της αγοράς όπως η Exxon Mobil (NYSE: XOM), των οποίων οι ενδιάμεσες και μεταγενέστερες δραστηριότητες περιορίζουν τόσο τον κίνδυνο όσο και την ανταμοιβή.
Ωστόσο, και οι δύο μετοχές αντιμετωπίζονται ως "εξερευνητές καθαρού παιχνιδιού".
Η BP και η  RDS υποχώρησαν πάνω από 11% τον περασμένο μήνα.
Οι μετοχές της RDS άγγιξαν το χαμηλό των 52 εβδομάδων αυτήν την εβδομάδα.
Αυτή είναι μια πάρα πολύ απαισιόδοξη κίνηση από ένα μικρό «χτύπημα» στις τιμές του πετρελαίου και απροσδιόριστους μακροοικονομικούς φόβους.
Και με τις δύο μετοχές τώρα να αποδίδουν μερισματικά  6%, αντί για 5% -, είναι πιθανό ότι η κάθοδος θα ολοκληρωθεί σύντομα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης