Διεθνή

Τέλος εποχής για τη Merkel: Δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του CDU στο συνέδριο του Δεκεμβρίου 2018 - Ποιος θα είναι ο διάδοχος

tags :
Τέλος εποχής για τη Merkel: Δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του CDU στο συνέδριο του Δεκεμβρίου 2018 - Ποιος θα είναι ο διάδοχος

Αν και αρχικά η Merkel είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του CDU, οι εκλογές σε Βαυαρία και Έσση άλλαξαν τα σχέδια της

Το τέλος εποχής για την Angela Merkel έφερε η κατρακύλα του CDU στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις σε Βαυαρία και Έσση.
Η Merkel ανακοίνωσε σήμερα (29/10/2018) σε μέλη του κόμματος της πως δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του CDU στο συνέδριο του Δεκεμβρίου λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα είμαι ξανά υποψήφια για επανεκλογή ως επικεφαλής του CDU».
Πάντως, η ίδια φέρεται να εξέφρασε την πρόθεση της να παραμείνει στη θέση της καγκελαρίου.
Όσον αφορά στον διάδοχο της Merkel, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Bild, ο Friedrich Merz, θα διεκδικήσει τη θέση του επικεφαλής του κόμματος.
Σημειώνεται ότι η Merkel είναι πρόεδρος του CDU από το 2000, ενώ ο νέος επικεφαλής του CDU θα είναι και ο υποψήφιος καγκελάριος στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η πανωλεθρία του CDU

Η Merkel αμφισβητείται ήδη στο εσωτερικό του κόμματος της κυρίως λόγω της διαχείρισης του μεταναστευτικού και η απόφαση της θεωρείται αναμενόμενη μετά την πανωλεθρία του κόμματος της στις εκλογές της Έσσης χθες (28/10/2018).
Όπως αναφέρει το Spiegel, η ανακοίνωση έγινε το πρωί στην συνεδρίαση του προεδρείο του κόμματός της.
Τα αρχικά σχέδια της Merkel ήταν να είναι ξανά υποψήφια στο συνέδριο του κόμματος στο Αμβούργο.
Τα εκλογικά αποτελέσματα, όμως, άλλαξαν τα σχέδια της.

Οι πιθανοί διάδοχοι

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εκτός του Friedrich Merz (ο οποιος θα διεκδικήσει τη θέση της Merkel στην ηγεσία του CDU) ως πιθανοί διάδοχοι είναι η η γ.γ. του CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, ο υπουργός Υγείας, Jens Spahn και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Armin Laschet

Η στάση του SPD

Την ίδια ώρα η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών του SPD δήλωσε πως θα καταθέσει έναν οδικό χάρτη συνεργασίας με το CDU και θα καταλήξει σε απόφαση παραμονής ή αποχώρησης από τη συγκυβέρνηση το φθινόπωρο του 2019.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης