Αναλύσεις

NBG Sec: Οutperform με τιμή στόχο στα 8 ευρώ για τον Μυτιληναίο - Προοπτικές αναβάθμισης

NBG Sec: Οutperform με τιμή στόχο στα 8 ευρώ για τον Μυτιληναίο - Προοπτικές αναβάθμισης
Συνολικά, σύμφωνα με την NBG Securities, ο σχεδιασμός του ομίλου έχει σίγουρα αυξητική αξία
Σε επιβεβαίωση της σύστασης outperform και της τιμής στόχου στα 8 ευρώ για τη μετοχή της Μυτιληναίος προχώρησε η NBG Securities, σχολιάζοντας το νέο σχέσιο απορρόφησης της εισηγμένης ΜΕΤΚΑ και των μη εισηγμένων Αλουμίνιον της Ελλάδος, Protergia και Protergia Thermo.
Σύμφωνα με την ανάλυση της NBG Securities, με τα συντηρητικά δεδομένα του πολαπλασιαστή 5x σε όρους EV/EBITDA με βάση εκτιμήσεις 2017 (50% weight) και 7x σε όρους P/E του 2017 (50% weight), η pro-forma τιμή στόχος μπορεί να φτάσει στα 9 ευρώ, ή +42% από το χθεσινό κλείσιμο και 1 ευρώ υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή στόχο που δίνουν οι αναλυτές της.
Η τρέχουσα τιμή στόχος εμπεριέχει 10% discount, το οποίο μπορεί να περιοριστεί μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Συνολικά, σύμφωνα με την NBG Securities, ο σχεδιασμός του ομίλου έχει σίγουρα ανοδική αξία.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο εταιρικός μετασχηματισμός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 30/08/2017, καθώς και να επιφέρει βραχυπρόθεσμα κέρδη και τη δημιουργία περαιτέρω αξίας για τους μετόχους.
Όπως έχει αναφέρει η διοίκηση του Ομίλου, η νέα ευέλικτη δομή θα επωφεληθεί από σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, οικονομίες κλίμακας, βελτιστοποίηση των διαδικασιών προμήθειας, ομογενοποίηση και βελτίωση της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των διάφορων τμημάτων της νέας οντότητας, με αποτέλεσμα την επίτευξη λειτουργικών συνεργειών εκτιμώμενης ετήσιας αξίας 20,6 εκ. ευρώ προ φόρων, οι οποίες θα επιτευχθούν πλήρως έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού.
Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η βέλτιστη κατανομή κεφαλαίων σε επενδύσεις που θα προσφέρουν υψηλές αποδόσεις, ενισχυμένες από τη στιβαρή οικονομική ισχύ της νέας εταιρείας.

Οι εκτιμήσεις της NBG Securities για τα μεγέθη της Μυτιληναίος



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης