Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΥΠΕΝ: Στις 16.20 αποκαταστάθηκε η βλάβη στον ΑΔΜΗΕ

ΥΠΕΝ: Στις 16.20 αποκαταστάθηκε η βλάβη στον ΑΔΜΗΕ

Εντός των επόμενων δύο ωρών, αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου

Σε   συνέχεια   της   προηγούμενης   ανακοίνωσής   του,  ο   ΑΔΜΗΕ   ενημερώνει   ότι   στις   16.20 ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση   των   περισσότερων   περιοχών   της   Αττικής   που   επηρεάστηκαν   έχει   ήδη αποκατασταθεί.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια.   Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος

Παράλληλα πληροφορίες από το ΔΕΔΔΗΕ ανέφεραν ότι ήδη έχει αποκατασταθεί η βλάβη στο 80% του δικτύου που δημιουργήθηκε το πρόβλημα.

Νωρίτερα:

Εκτεταμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε όλη την Αττική έχει προκαλέσει βλάβη σε κέντρο υπερυψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ στην Παλλήνη.

Το πρόβλημα οφείλεται στην υψηλή τάση που επηρεάζει την ηλεκτροδότηση από Γλυφάδα μέχρι και Κηφισιά.
Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ πρόκειται για βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ήδη είναι καθ' οδόν συνεργεία για την αποκατάσταση της βλάβης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη στο σταθμό υψηλής τάσης της Παλλήνης.
Εκτός λειτουργίας είναι και η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό, καθώς οι συρμοί δεν κινούνται εξαιτίας του προβλήματος στην ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ.
Η διακοπή ηλεκτροδότησης παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας, σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Μαρούσι, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Γλυφάδα και άλλες περιοχές ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες .

Η Πυροσβεστική  έχει δεχθεί περισσότερες από 70 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του ΑΔΜΗΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε μια ώρα το αργότερο θα έχει αποκατασταθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση στην Αττική.

Xωρίς ρεύμα έχει μείνει το κέντρο της Αθήνας  και πολλές ακόμη περιοχές από τη Γλυφάδα, του Ζωγράφου, τα Μελίσσια, το Ψυχικό, το Χαλάνδρι, την Παλλήνη, την Κηφισιά, το Πικέρμι, την Παλλήνη, την Ανθούσα, τη Δάφνη, την Καισαριανή, το Παγκράτι και αλλού. Χωρίς ρεύμα είναι επίσης η Αρτέμιδα, ενώ διακοπή έχει σημειωθεί και από Καλλιθέα έως Αργυρούπολη. Χωρίς ρεύμα και ο Χολαργός και η Μεταμόρφωση, αλλά και τμήματα του Αμαρουσίου και της Νέας Σμύρνης.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που  από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.
Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης