Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Maersk Oil σταματά το 2018 την παραγωγή φυσικού αερίου στο Tyra στη Δανία

tags :
Η Maersk Oil σταματά το 2018 την παραγωγή φυσικού αερίου στο Tyra στη Δανία
Οι εγκαταστάσεις στο Tyra πλησιάζουν στο τέλος της επιχειρησιακής τους ζωής, λόγω του συνδυασμού των πάνω από 30 χρόνων παραγωγής και την καθίζηση της υπόγειας δεξαμενής
Η Maersk Oil, θυγατρική της δανικής ναυτιλίας και του πετρελαίου της εταιρείας Α.Ρ. Moller-Maersk, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της την Παρασκευή  30/12/2016 ότι σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή στο πεδίο του φυσικού αερίου Tyra τον Οκτώβριο του 2018 καθώς δεν θα είναι πλέον οικονομικά βιώσιμο.
Η Maersk επεσήμανε μια οικονομικά βιώσιμη λύση για την πλήρη αποκατάσταση των υπόλοιπων πόρων στον τομέα της Βόρειας Θάλασσας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Η εταιρεία προειδοποίησε από τον Απρίλιο ότι το Tyra, το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Δανίας, θα πρέπει να κλείσει, αν δεν βρεθεί βιώσιμη λύση έως  το τέλος του 2016.
Οι εγκαταστάσεις στο Tyra πλησιάζουν στο τέλος της επιχειρησιακής τους ζωής, λόγω του συνδυασμού των πάνω από 30 χρόνων στην παραγωγή και την καθίζηση της υπόγειας δεξαμενής.
Η Maersk δήλωσε ότι θα πρέπει να ανακατανείμει τους πόρους που χρησιμοποιούνται για να σχεδιάσουν την ανοικοδόμηση της Tyra για να καταλήξει σε ένα λεπτομερές σχέδιο για την διακοπή των εργασιών στο πεδίο.
Επίσης τόνισε ότι ο διάλογος με τις δανικές αρχές θα συνεχιστεί σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει τους όρους που θα επιτρέψουν μελλοντικές επενδύσεις στον τομέα.
«Οι συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Maersk είναι ακόμη σε εξέλιξη και ελπίζουμε να επιτευχθεί μια τελική διευθέτηση στις αρχές του επόμενου έτους,"  δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Δανίας Lars Christian Lilleholt.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης