Διεθνή

BRICS: Δάνειο 600 εκατ. δολ. στη Νότια Αφρική για ενεργειακά έργα

tags :
BRICS: Δάνειο 600 εκατ. δολ. στη Νότια Αφρική για ενεργειακά έργα

Η Νότια Αφρική, προσπαθεί να διαφοροποιήσει το ενεργειακό της μείγμα για να μειώσει την εξάρτησή της από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες άνθρακα

Η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης, που δημιουργήθηκε από την ομάδα των αναδυόμενων οικονομιών BRICS, ενέκρινε δάνεια ύψους 300 εκατ. δολαρίων για ενεργειακά έργα στη Νότιο Αφρική και 300 εκατ. δολάρια για ένα έργο μεταφοράς στην Κίνα.
Η Νότια Αφρική, η οποία θα φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής BRICS αργότερα αυτή την εβδομάδα στο Γιοχάνεσμπουργκ, προσπαθεί να διαφοροποιήσει το ενεργειακό της μείγμα για να μειώσει την εξάρτησή της από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες άνθρακα.
Έχει ξεκινήσει αρκετούς γύρους υποβολής προσφορών για έργα  δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα τελευταία χρόνια, με τα τελευταία να αναμένονται  να ανοίξουν αργότερα φέτος.
Η τράπεζα ανάπτυξης των BRICS σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το δάνειο ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νότια Αφρική θα διοχετευθεί μέσω της Τράπεζας Ανάπτυξης της Νότιας Αφρικής και θα επικεντρωθεί σε έργα που μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ενισχύουν την ενεργειακή απόδοση.
Το δάνειο των  300 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα αφορά  μια νέα γραμμή μετρό στην πόλη Luoyang.
Με τα δύο έργα, το χαρτοφυλάκιο δανείων της τράπεζας ανέρχεται σε πάνω από 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο όμιλος BRICS περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότιο Αφρική.
Η Ρωσία ανακοίνωσε  αυτό το μήνα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης για το δανεισμό περισσότερων από 1 δισ. δολαρίων για έργα υποδομής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης