Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για τα χειρότερα από τις πολιτικές Trump

tags :
Tusk: Η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για τα χειρότερα από τις πολιτικές Trump

«Καμπανάκι» για τις πολιτικές Trump χτυπά εκ νέου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη «για το χειρότερο σενάριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, επικαλούμενος τις προστατευτικές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump.
Σε επιστολή του προς τους ηγέτες της Ε.Ε. ενόψει της Συνόδου Κορυφής που αρχίσει αύριο, 27 Ιουνίου 2018, ο κ. Tusk υπογραμμίζει ότι «οι διατλαντικές σχέσεις υπόκεινται σε τεράστιες πιέσεις, εξαιτίας των πολιτικών του Προέδρου Trump».
Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ε.Ε. για λόγους «εθνικής ασφάλειας», με το μπλοκ να απαντά με παρόμοια μέτρα κατά αμερικανικών εταιρειών.
Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες ο Donald Trump απείλησε με νέους δασμούς, αυτή τη φορά στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τη Γηραιά Ήπειρο.
Επιπλέον, νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ρεπουμπλικάνος προχώρησε σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά της Καγκελαρίου κας Angela Merkel, σχολιάζοντας ότι «οι Γερμανοί στρέφονται κατά της ηγεσίας τους, καθώς η μετανάστευση κτυπά τον ήδη αδύναμο κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου».
«Είναι πεποίθησή μου ότι, αν και ελπίζουμε για το καλύτερο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προετοιμάσουμε την Ένωση μας για χειρότερα σενάρια», σημειώνει ο κ. Tusk.
«Υπάρχουν φωνές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν ότι αναποτελεσματικότητα μας για τη διατήρηση των εξωτερικών συνόρων αποτελεί εγγενές χαρακτηριστικό της Ε.Ε., ή -γενικότερα- της φιλελεύθερης δημοκρατίας.
Έχουμε δει τη δημιουργία νέων πολιτικών κινημάτων, τα οποία προσφέρουν απλές απαντήσεις στις πιο σύνθετες ερωτήσεις.
Απλή, ριζική και ελκυστική.
Η κρίση της μετανάστευσης τους παρέχει έναν αυξανόμενο αριθμό επιχειρημάτων.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να πιστεύουν ότι μόνο αυταρχική εξουσία, αντιευρωπαϊκή, με τάση προς τον αυταρχισμό, που είναι ικανή να σταματήσει το κύμα παράνομης μετανάστευσης.
Εάν οι άνθρωποι τους πιστεύουν, ότι μόνο αυτοί μπορούν να προσφέρουν μια αποτελεσματική λύση στην μεταναστευτική κρίση, θα πιστέψουν και οτιδήποτε άλλο λένε. Ο χρόνος είναι ελάχιστος», αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης