H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie
Οι εξελίξεις δικαιώνουν πλήρως το bankingnews που από την πρώτη ημέρα είχε αναφέρει ότι η εταιρία Folli Follie παρουσιάζει πλασματικά στοιχεία και δεν διαθέτει τα 446 εκατ ταμειακά διαθέσιμα.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι καταλυτική και επιβεβαιώνει αυτό που γνώριζε η χρηματιστηριακή αγορά, ότι δεν μπορεί να παράσχει στοιχεία η Folli Follie.
Πρόκειται για μια συγκλονιστική ανακοίνωση που αποδεικνύει ότι η Folli Follie έχει καταρρεύσει.
Ταυτόχρονα φαίνεται ότι δικαιώνεται πλήρως η έκθεση της QCM που αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα που παρουσιάζει η εταιρία Folli Follie.
Αδυναμία παροχής στοιχείων δήλωσε η Folli Follie, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ειδικότερα, όπως τονίζεται, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie A.E., μετά από επιστολή - αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσηςπου απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρία.
Στην επιστολή αυτή η εταιρία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης.
Πλασματικά τα στοιχεία της Folli Follie – Tι δηλώνει η αδυναμία της να προσκομίσει αποδείξεις
Σκάνδαλο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αρχικά υπολόγιζε η αγορά, αποδεικνύεται η υπόθεση της Folli Follie.
H εταιρεία σε ανακοίνωση της απέδωσε το αίτημα αναστολής της μετοχής σε λόγους προστασίας.
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στη διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».
Η Επιτροπή όμως Κεφαλαγοράς ήρθε να σώσει διαφορετική εξήγηση, τονίζοντας ότι η εταιρεία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων επί των οικονομικών της καταστάσεων.
«Στην επιστολή αυτή η εταιρεία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αρχής.
Τι σημαίνει η αδυναμία παροχής στοιχείων επί των οικονομικών
Η αδυναμία παροχής στοιχείων της διοίκησης της Folli Follie επί των οικονομικών της μεγεθών, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς σημαίνει το αυτονόητο: Δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν όσα αναφέρει η εταιρεία στις λογιστικές της καταστάσεις. Ούτε όσον αφορά τα ταμειακά της διαθέσιμα, ούτε τις πωλήσεις αλλά ούτε και το ύψος των αποθεμάτων της. ΄'Αλλωστε για τα ταμειακά διαθέσιμα που είναι και το ζητούμενο έχουν κυκλοφορήσει φήμες – που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί – ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι σχεδόν 50% χαμηλότερα από αυτά που αναφέρονται 446 εκατ δηλαδή 220 εκατ ευρώ ενώ μια ακραία περίπτωση είναι ότι κινούνται κάτω από 150 εκατ ευρώ. Στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι υπάρχουν σοβαρές αλχημείες, ενώ ο ορκωτός ελεγκτής ο οποίος υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις στην Κίνα, «έβαζε την υπογραφή του σε λευκό χαρτί». Η παραποίηση οικονομικών στοιχείων είναι ξεκάθαρο όπως λένε νομικές πηγές στο bankingnews, επισύρει σοβαρές ποινικές ευθύνες.
Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr