Ενέργεια

Αύριο (11/4) κατατίθενται οι βελτιωμένες προσφορές για ΔΕΣΦΑ - Aνοίγουν την Παρασκευή (13/4)

Αύριο (11/4) κατατίθενται οι βελτιωμένες προσφορές για ΔΕΣΦΑ - Aνοίγουν την Παρασκευή (13/4)
Το Ταμείο προτίθεται να ζητήσει από τον προτιμητέο επενδυτή που θα ανακηρυχθεί μετά τις βελτιωμένες προσφορές που θα καταθέσουν οι δύο διεκδικητές, να βελτιώσει περαιτέρω το τίμημα για την απόκτηση του 66% της εταιρίας
Αύριο (11/4) αναμένονται στο ΤΑΙΠΕΔ οι βελτιωμένες προσφορές των δύο διεκδικητών για το 66% του ΔΕΣΦΑ ενώ την Παρασκευή (13/4) θα ανοίξουν για να ελεγχθούν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του worldenergynews.gr.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ λόγω Πάσχα επέλεξε να δώσει σχεδόν τρεις εβδομάδες περιθώριο στους ενδιαφερομένους για να υποβάλουν βελτιωμένα τιμήματα σ’ αυτό τον δεύτερο κύκλο κατάθεσης  οικονομικών προσφορών.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος σχετικά με το κλείσιμο της συμφωνίας για τον ΔΕΣΦΑ εντός του 2018 καθώς εκτιμά πως έχει γίνει σημαντική προεργασία ώστε n σύμβαση πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ να λάβει γρήγορα τις εγκρίσεις από τις επιτροπές Ανταγωνισμού Ενέργειας και φυσικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ανακοινώσει ότι το τίμημα μέχρι στιγμής ξεπερνάει τα 400 εκατ. ευρώ με τις πληροφορίες να το ανεβάζουν κοντά στα 460 – 480 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο σχήμα συμμετέχουν οι τρεις βασικοί μέτοχοι του αγωγού TAP, δηλαδή η ιταλική Snam, η βελγική Fluxys, και η ισπανική Enagas.
Απέναντι στην "ευρωπαϊκή συμμαχία", αντιπαρατίθεται το σχήμα της θεωρητικά "μικρής" ισπανικής Reganosa, μαζί με τη ρουμανική Transgaz, και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης