Ναυτιλία

Η ναυπηγική βιομηχανία των ΗΠΑ χαιρετίζει τη δέσμευση Trump να ενισχύσει τον κλάδο

Η ναυπηγική βιομηχανία των ΗΠΑ χαιρετίζει τη δέσμευση Trump να ενισχύσει τον κλάδο
Τα ναυπηγεία των ΗΠΑ θα κατασκευάσουν 350 πολεμικά πλοία σύμφωνα με εξαγγελία του Donald Trump
Το Συμβούλιο Ναυπηγικών Βιομηχανιών της Αμερικής (SCA) χαιρετίζει με δήλωσή του την δέσμευση του νεοεκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για ενίσχυση του πολεμικού στόλου της χώρας, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην αναζωογόνηση του κλάδου.
Ο πρόεδρος της SCA Matthew Paxton τονίζει σε γραπτή του δήλωση, ότι «η SCA και ολόκληρη η ναυπηγική βιομηχανία των ΗΠΑ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση και το Κογκρέσο».
Εκφράζει δε την αισιοδοξία του κλάδου, ότι «εκτός από την κατασκευή 350 πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, μπορούμε να συνεργαστούμε σε πολιτικές, που θα απομακρύνουν την αβεβαιότητα για τον κλάδο, θα ενθαρρύνουν την προβλεψιμότητα των επιπέδων χρηματοδότησης και θα οδηγήσουν στη ναυπήγηση πιο “έξυπνων” και πιο αποτελεσματικών πλοίων».
Εκφράζει ακόμη την αισιοδοξία του κλάδου, ότι εκτός από την σταθερή και ουσιαστική χρηματοδότηση του κλάδου με χρήματα των φορολογουμένων, θα υπάρξουν και εναλλακτικές στρατηγικές επενδύσεις στον τομέα της ναυπηγικής».
Σύμφωνα με την SCA, ο ιδιωτικός ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας απασχολεί περισσότερους 399.000 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, συνεισφέροντας 25,1 δισ. δολάρια στο συνολικό εισόδημα εργασίας και 37,3 δισ. δολάρια στο ΑΕΠ των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης