Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bενεζουέλα: Η Moody's υποβαθμίζει σε «C», από «Ca», την PDVSA

Bενεζουέλα: Η Moody's υποβαθμίζει σε «C», από «Ca», την PDVSA
Aπό τον Νοέμβριο του 2017 σημειώθηκαν οι πρώτες αθετήσεις -1,7 δισ. δολ.- πληρωμών ομολόγων, από την κρατική πετρελαϊκή PDVSA και η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της μειωμένης παραγωγικής ικανότητας πετρελαίου.
Στην υποβάθμιση της (μακροπρόθεσμης) πιστοληπτικής ικανότητας για την Petroleos de Venezuela (PDVSA), από «Ca» σε «C», προχώρησε σήμερα 15/3/2018 η Moody's, μεταβάλλοντας, παράλληλα, τις προοπτικές (outlook) από αρνητικές σε σταθερές.
Η κίνηση έρχεται μετά την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας (σε ξένο νόμισμα) για τη Βενεζουέλα -σε «C», από «Caa3»-, στις 9 Μαρτίου 2018.
Το outlook είχε μεταβληθεί σε σταθερό, από αρνητικό, ενώ η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητας παρέμεινε σε «Not-Prime».
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται τη συνεχιζόμενη οικονομική διάβρωση για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που, όπως αναφέρει, αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες τους ομολογιούχους.
Η Βενεζουέλα δε διαθέτει την ικανότητα να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της, γεγονός που θα προκαλέσει στους ομολογιούχους απώλειες ακόμη και της τάξεως του 65%.
Ήδη από τον Νοέμβριο του 2017 σημειώθηκαν οι πρώτες αθετήσεις -συνολικού ύψους 1,7 δισεκ. δολαρίων- πληρωμών ομολόγων, από την κρατική πετρελαϊκή PDVSA.
Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης οφείλεται πλέον και στη μειωμένη παραγωγική ικανότητα πετρελαίου, επισημαίνεται.
Σε έκθεσή της τον περασμένο Φεβρουάριο, ο οίκος σημείωνε πως η πτώση της παραγωγής πετρελαίου αναμένεται να εκτοξεύσει τον πληθωρισμό ακόμα και στο 4.000%.
Λόγω κακοδιαχείρισης και έλλειψης επενδύσεων, η παραγωγή της Βενεζουέλας μειώνεται ταχύτερα από ότι το αντιστάθμισμα που μπορεί να επιφέρει η σταθεροποίηση των τιμών αργού.
Μετά την πτώση της παραγωγής αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας σε χαμηλό σχεδόν 30 χρόνων τον Οκτώβριο του 2017, η παραγωγή μειώθηκε περαιτέρω σε 1,837 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα το Νοέμβριο 2017.
Η παραγωγή διαμορφώνεται πλέον στα 1,620 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα, με τη Moody's να υπολογίζει ότι η θα μειωθεί κάτω από 1,5 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα, αργότερα μέσα στο 2018.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης