Ενέργεια

Οκτώ εταιρίες δέσμευσαν χωρητικότητα του αγωγού φυσικού αερίου στη διασύνδεση Kulata - Σιδηρόκαστρο

Οκτώ εταιρίες δέσμευσαν χωρητικότητα του αγωγού φυσικού αερίου στη διασύνδεση Kulata - Σιδηρόκαστρο
Η ζήτηση ήταν μικρότερη από την προσφορά στη δημοπρασία που διενήργησε ο ΔΕΣΦΑ
Μικρότερη από την προσφορά ήταν η ζήτηση στη δημοπρασία που διενήργησε σήμερα ο ΔΕΣΦΑ για τη δέσμευση χωρητικότητας στον αγωγό φυσικού αερίου, στο σημείο διασύνδεσης με τη Βουλγαρία, Kulata-Σιδηρόκαστρο. 
Η δημοπρασία αφορούσε τη δέσμευση χωρητικότητας για το εννεάμηνο 1/1/2017 – 30/9/2017 και σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι εταιρίες που συμμετείχαν δέσμευσαν χωρητικότητα καθώς η ζήτηση που εκδηλώθηκε ήταν λίγο μικρότερη από την προσφορά με αποτέλεσμα η τιμή να παραμείνει στην τιμή εκκίνησης δηλαδή 1,4414811 €/kWh.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη δημοπρασία συμμετείχαν 8 εταιρίες μεταξύ των οποίων η Προμηθέας Gas του ομίλου Κοπελούζου, οι τρεις Εταιρίες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης, οι εταιρίες ηλεκτροπαραγωγής Elpedison και Ήρωνας, η εταιρία προμήθειας Cedalion και η βιομηχανία ΕΛΒΑΛ του ομίλου Βιοχάλκο. 
Η δυναμικότητα  που διατέθηκε ήταν 109.162.552 kWh /ημέρα και  δεσμεύτηκαν περί τις 105.000.000 kWh /ημέρα.
Σημειώνεται ότι η εταιρία M+M των ομίλων Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννη που έχει εγγραφεί στο μητρώο των συμμετεχόντων στις δημοπρασίες του ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συμμετάσχει στην επόμενη δημοπρασία για δέσμευση χωρητικότητας τρίμηνης διάκρειας. 


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης