Ναυτιλία

Εντός της εβδομάδας η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του 67% του ΟΛΘ

Εντός της εβδομάδας η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του 67% του ΟΛΘ
Το δ.σ της ΟΛΘ ΑΕ αποφάσισε την παροχή εξουσιοδότησης στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δημήτρη Μακρή, για την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης
Εντός της εβδομάδας αναμένται να υπογραφεί η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και του ελληνικού δημοσίου για την πώληση του 67% της εταιρείας στην κοινοπραξία των DIEP GmbH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd.
Στόχος είναι, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η συμφωνία να προωθηθεί προς κύρωση στη Βουλή το συντομότερο δυνατό, ενδεχομένως ακόμη και τη Δευτέρα.
Ο δρόμος για την επιτάχυνση των διαδικασιών κατά περίπου 15 ημέρες άνοιξε νωρίτερα σήμερα 30/1/2018 , κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, η οποία αποφάσισε την παροχή εξουσιοδότησης στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δημήτρη Μακρή, για την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποφασίστηκε προ ημερών, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΘ ΑΕ στην Αθήνα, η εκλογή του νέου, μεταβατικού διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.
Αρχικά προβλεπόταν ότι η σύμβαση θα υπογραφεί από αυτό το νέο διοικητικό συμβούλιο. Ωστόσο, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος, η γενική συνέλευση των μετόχων της 25ης Ιανουαρίου άναψε τελικά το «πράσινο φως» για την εξουσιοδότηση μέλους του τρέχοντος ΔΣ, προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης για το 67%. Η εξουσιοδότηση αυτή εγκρίθηκε σήμερα.
Ο λόγος που οι εργασίες της γενικής συνέλευσης -και άρα και η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου- θα συνεχιστούν στις 15 Φεβρουαρίου έχει να κάνει με την ανάγκη ύπαρξης επαρκούς χρόνου, ώστε οι τροποποιήσεις καταστατικού που εγκρίθηκαν στη διάρκειά της ν΄ αναρτηθούν και να επικυρωθούν στο ΓΕΜΗ. Οι τροποποιήσεις στο καταστατικό εγκρίθηκαν ενόψει της παραχώρησης του 67% του μετοχικού του κεφαλαίου στη «South East Europe Gateway Thessaloniki (SEGT)», την εταιρεία ειδικού σκοπού, που συγκρότησε η κοινοπραξία  DIEP gmBH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd.
Η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για τη μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ στην κοινοπραξία DIEP gmBH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.
 Η συμφωνία «πέρασε» το στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εγκρίθηκε πρόσφατα από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, οπότε τα επόμενα στάδια της διαδικασίας είναι η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου από τη Βουλή και το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας. Η νέα διοίκηση αναμένεται να αναλάβει τα «ηνία» του λιμανιού μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης