Ενέργεια

Οι δυνατότητες και οι τεράστιες προοπτικές της Αυστραλίας στην αιολική ενέργεια

Οι δυνατότητες και οι τεράστιες προοπτικές της Αυστραλίας στην αιολική ενέργεια
Η Αυστραλία κατέχει ηγετική θέση στον κόσμο όσον αφορά την αποδοτικότητα της αιολικής ενέργειας
Στην κορυφή του κόσμου στον τομέα της αιολικής ενέργειας μπορεί να βρεθεί η Αυστραλία αλλά η έλλειψη κατεύθυνσης στην πολιτική έχει παρεμποδίσει την ανάπτυξή της, σύμφωνα με την Australian Wind Alliance.
Μια νέα έκθεση του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας, του Σίδνεϊ, ανέφερε ότι οι δυνητικοί αιολικοί πόροι της Αυστραλίας θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν το έθνος 12 φορές, αλλά αντιπροσωπεύουν μόνο το 6% της τρέχουσας παραγωγής ενέργειας.

«Η έκταση των αιολικών πόρων είναι τεράστια», δήλωσε ο εθνικός συντονιστής της Australian Wind Alliance, Andrew Bray, στο Fairfax Media.
Η Αυστραλία κατέχει ηγετική θέση στον κόσμο όσον αφορά την αποδοτικότητα της αιολικής ενέργειας, με τον συνολικό συντελεστή ισχύος των στροβίλων - ή την ικανότητά της να λειτουργεί με πλήρη ισχύ - στο 33% για το έτος, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο 23%.
"Αυτό σημαίνει ότι μια ανεμογεννήτρια στην Αυστραλία, κατά μέσο όρο, θα παράγει 142-μεγαβάτ ώρες για κάθε 100-μεγαβάτ ώρες που παράγεται από μια μέση ανεμογεννήτρια παγκοσμίως", ανέφερε η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης