Αναλύσεις

ΣΕΒ: Ιδιωτικές επενδύσεις για περισσότερες - Μικρότερη η μερική απασχόληση στην Ελλάδα

ΣΕΒ: Ιδιωτικές επενδύσεις για περισσότερες - Μικρότερη η μερική απασχόληση στην Ελλάδα
Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό είναι σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών
Εκτενή αναφορά στην ανεργία και τη μείωση που παρατηρείται στην αγορά τα τελευταία χρόνια, κάνει το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία.
Το κείμενο με τίτλο:« Ιδιωτικές επενδύσεις για περισσότερες και καλύτερες δουλειές» προχωρεί σε αναλυτική παρουσίαση της μερικής απασχόλησης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η μερική απασχόληση στην Ελλάδα είναι μικρότερη από ότι στην Ευρώπη».
Το 75% των νέων 20 29 ετών που εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης το κάνουν διότι δεν μπορούν να βρουν πλήρη απασχόληση. Όλα αυτά είναι απότοκα μιας οικονομίας που της λείπει ο δυναμισμός και η εξωστρέφεια και που, ως εκ τούτου, ανακάμπτει με πιο αργούς ρυθμούς από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Παράλληλα, η έρευνα ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum καταγράφει τη μακροοικονομική σταθεροποίηση και την εδραίωση της προόδου σε πεδία όπως των εργασιακών σχέσεων και των υποδομών, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει ότι η πρόσβαση σε χρηματοδότηση για τον ιδιωτικό τομέα παραμένει εξαιρετικά προβληματική ενώ η αποδυνάμωση σε μια ευρεία σειρά θεσμικών δεικτών, μαζί με την επίπτωση της φορολογίας, συνεχίζουν να εκδιώκουν από τη χώρα ταλέντο και ποιοτικές επενδύσει.


Διαβάστε εδώ το συνημμένο δελτίο του ΣΕΒ

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης