Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν τολμάει να αποπέμψει τον υπουργό - ψεύτη

ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν τολμάει να αποπέμψει τον υπουργό - ψεύτη
«Κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη πολιτική τους επιλογή να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών» ανέφρε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία
Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή την χθεσινή ομιλία του κ.Τσίπρα στην Κρήτη.
«Ο κ. Τσίπρας που δεν τολμάει να αποπέμψει έναν υπουργό - ψεύτη, όπως ο κ. Κουρουμπλής, είπε στο Ηράκλειο ότι «είμαστε εδώ για να κινήσουμε προς τα μπρος τον τροχό της ιστορίας...».
Τα σχόλια είναι περιττά» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της η ΝΔ.

«Η οικονομία απέκτησε δυναμική ώστε αναγκάστηκε σήμερα ο ΟΟΣΑ να αναθεωρήσει τις προβλέψεις του και να μιλά για ποσοστά που θα αγγίξουν και θα ξεπεράσουν το 3% ανάπτυξης στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους» τόνισε στη χθεσινή του ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κρήτη, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ποσοστά που συγκαταλέγονται στους τέσσερις υψηλότερους τριμηνιαίους ρυθμούς σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Ο ίδιος περιέγραψε τον όρο «Δίκαιη Ανάπτυξη» που οραματίζεται η κυβέρνηση, εξηγώντας πως πρόκειται για την ανάπτυξη της οποίας το όφελος διαχέεται στην κοινωνία και δεν λειτουργεί ως εργαλείο συσσώρευσης πλούτου για κάποιους λίγους και ισχυρούς.
«Κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη πολιτική τους επιλογή να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών, λέγοντάς μας πως η ανισότητα είναι στην φύση της ανθρώπινης κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η αναδιανομή του πλούτου, η κοινωνική προστασία, η στήριξη των μικρών απέναντι στους μεγάλους, των ανίσχυρων απέναντι στους ισχυρούς αποτελούν κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού μας. Είναι κατακτήσεις πολύ μεταγενέστερες από τον πρωτόγονο νεοφιλελευθερισμό τύπου ζούγκλας, στον οποίον ο ισχυρότερος τρώει τον πιο αδύναμο". Είπε ότι "αυτόν τον πρωτόγονο νεοφιλελευθερισμό επαγγέλλεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αναπτυξιακή προοπτική και μοντέλο σταθερό για την χώρα".
"Εμείς λοιπόν", υπογράμμισε, "είμαστε εδώ για να κινήσουμε προς τα μπρός το τροχό της ιστορίας. Για να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες".
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανασυγκρότηση είναι, πριν απ' όλα, η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και η αύξηση της απασχόλησης, της σταθερής και μόνιμης απασχόλησης.
Ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, ενώ μίλησε και για τη μεγάλη σημασία της βιομηχανίας και της μεταποίησης, ενώ επεσήμανε ότι «στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που υλοποιεί η κυβέρνηση, η βιομηχανία, η μεταποίηση και η αγροδιατροφή είναι τομείς προτεραιότητας, κατεύθυνση που επιβεβαιώνεται και από τους επενδυτές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης