Τελευταία Νέα
Commodities

Phoenix Capital: Έρχεται ράλι στην τιμή του χρυσού - Στα 3.000 δολ στα επόμενα έτη

Phoenix Capital: Έρχεται ράλι στην τιμή του χρυσού - Στα 3.000 δολ στα επόμενα έτη
Η τιμή του χρυσού όπως τονίζει η Phoenix Capital δε θα κινείται συνεχώς ανοδικά, καθώς αναμένονται αναταράξεις, ωστόσο θα συνεχίζει να κινείται ανοδικά προς τα 3.000 δολάρια η ουγγιά τα επόμενα χρόνια
Την εκτίμηση ότι η τιμή του χρυσού θα συνεχίσει ανοδικά τα επόμενα χρόνια και πιθανόν να φτάσει και τα 3.000 δολάρια η ουγγιά, αναφέρει στην τελευταία της έκθεση η συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων Phoenix Capital.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά από τεχνικής άποψης, αυτό αποδίδεται στο ότι ο χρυσός «έσπασε» ένα όριο, τον 7επτή μέσο όρο του, που δημιουργήθηκε από τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς των "ταύρων" που καθιερώθηκε το 2006 και την επταετή κατηφορική γραμμή από την κορυφή του 2010.
Φυσικά η τιμή του χρυσού όπως τονίζει η Phoenix Capital δε θα κινείται συνεχώς ανοδικά, καθώς αναμένονται αναταράξεις, ωστόσο ο στόχος για την τιμή του χρυσού είναι να συνεχίζει κινείται ανοδικά προς τα 3.000 δολάρια η ουγγιά τα επόμενα χρόνια (θυμηθείτε ότι αυτή η διαμόρφωση πήρε μια δεκαετία για να διαμορφωθεί).
Παράλληλα στην ανάλυσή της η Phoenix Capital κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο λόγο "Gold Miners to Gold ratio" (GDX: GLD).
Ο λόγος Gold Miners to Gold ratio" έχει σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση έχει ξεφύγει από το μοτίβο πτώσης σφήνας που χρονολογείται πίσω στο 2007.
Αυτό σηματοδοτεί ότι η αγορά του χρυσού είναι "bullish" και προβλέπει ότι ο λόγος Gold Miners to Gold ratio" μετακινείται στο 0,45.
Δηλαδή η τιμή του χρυσού θα κινηθεί πολύ ψηλά.
Να σημειωθεί ότι θετικά για το κλασικό «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο» επιδρά η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, όπως και η γεωπολιτική αβεβαιότητα λόγω της Βορείου Κορέας.
Την ίδια στιγμή, το δολάριο και όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τον πληθωρισμό, έχουν πάρει την κατιούσα.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης