Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τσίπρας: Σχεδιάζουμε επανάληψη της εξόδου στις αγορές - Ανοίγει χαραμάδα ελπίδας, όμως ο δρόμος είναι μακρύς

Τσίπρας: Σχεδιάζουμε επανάληψη της εξόδου στις αγορές - Ανοίγει χαραμάδα ελπίδας, όμως ο δρόμος είναι μακρύς
Αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι να πανηγυρίζουμε, είπε ο πρωθυπουργός
Με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές άνοιξε ένας δρόμος και σχεδιάζουμε την επανάληψη αυτού του βήματος, τόνισε σήμερα (26/7) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Είχαμε υπερκάλυψη προσφορά πάνω από δύο φορές, αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία, σημείωσε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
«Είχαμε επενδυτές πραγματικούς.
Και αυτό δείχνει ότι επανακάμπτει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Οι αγορές ανταποκρίθηκαν θετικά, πιο ευνοϊκοί οι όροι τώρα για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επισήμανε.
Χαρακτήρισε δε ως την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ως τομή, που θα επιτρέψει τον σχεδιασμό του μέλλοντος με πιο θετικούς όρους.
Αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι να πανηγυρίζουμε, διότι το κρίσιμο στοιχείο είναι αυτή η πρόσβαση στις αγορές να συνεχιστεί», πρόσθεσε.
«Όλος ο διεθνής Τύπος μετά από πάρα πολλά χρόνια μιλά για δυναμική επιστροφή της Ελλάδας, να επαναληφθεί η πετυχημένη αυτή έξοδος, να έχουμε μια σταδιακή μείωση των επιτοκίων, ώστε σε ένα χρόνο από τώρα να μπορούμε να χρηματοδοτούμε τις ανάγκες μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Δεν θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για τους πολίτες

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως οι πολίτες δεν θα δουν άμεσα τα αποτελέσματα, αλλά έχουμε καλύψει το 1/3 της καταστροφής, στην αγορά εργασίας ο δρόμος είναι μακρύς.
Ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι, η έξοδος στις αγορές το 2014 δεν είχε προοπτική αλλά αποφασίστηκε στη λογική ενός success story.
«Αυτό που λέμε με σεμνότητα είναι ότι κάνουμε ένα σημαντικό βήμα και είναι η αρχή του τέλους μίας περιπέτειας», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στο χρέος ο πρωθυπουργός στάθηκε εκ νέου στη ρήτρα ανάπτυξης που, όπως είπε, εξασφάλισε η κυβέρνηση στη συμφωνία του Eurogroup (15/6/2017).
«Το ΔΝΤ επιμένει στην περαιτέρω απομείωση του χρέους, δεν τελείωσε η διαδικασία, αλλά έχουν μπει τα θεμέλια για να μιλήσω και ως πολιτικός μηχανικός» δήλωσ και τόνισε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος.
Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πάντως πως βρισκόμαστε ακόμα σε αχαρτογράφητα νερά.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης