Αναλύσεις

Τσίπρας: Κλειδωμένος ο αλγόριθμος για το χρέος - Με προσοχή η έξοδος στις αγορές

Τσίπρας: Κλειδωμένος ο αλγόριθμος για το χρέος - Με προσοχή η έξοδος στις αγορές
Η ΝΔ πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.
Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και τις αποφάσεις του Eurogroup.
Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής και όχι η κυβέρνηση, που πέτυχε τη συμφωνία και έκλεισε η αξιολόγηση, τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Ο κ .Μητσοτάκης προκάλεσε αυτή τη συζήτηση από κεκτημένη ταχύτητα.
Δεν έχω άλλη εξήγηση.
Η ΝΔ είχε στήσει ένα ολόκληρη αφήγημα καταστροφολογίας.
Τώρα έχουμε συμφωνία και κατά γενική ομολογία έχουμε καλή συμφωνία.
Η ΝΔ πρέπει να απολογηθεί για την καταστροφολογία που καλλιέργησε.
Πρέπει να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό η ΝΔ για τη στάση που τήρησε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Α. Τσίπρας.
Η σταθερότητα έχει αποκατασταθεί και επανέρχεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ καλύτερα, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι θετικοί και όλοι οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας: παραγωγή, απασχόληση, εξαγωγές έχουν θετική προοπτική.
 Όπως είπε ο κ. Τσίπρας η απόφαση του Eurogroup αποτελεί θετικό ορόσημο για την πορεία ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος.
Η απόφαση απαντά δε θετικά στις επιφυλάξεις των αγορών για βιώσιμο χρέος, τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Για πρώτη φορά πήραμε σαφείς δεσμεύσεις για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους, είπε ο κ Τσίπρας.
«Δεν έχουμε μόνο μια υπόσχεση, αντίθετα έχουμε μια σαφή περιγραφή, έναν κλειδωμένο αλγόριθμο για τη μείωση του ελληνικού χρέους», τόνισε ο Α. Τσίπρας.
Σημείωσε ότι οι επενδυτές ξέρουν να διαβάσουν τη συμφωνία και γι' αυτό «πετάνε στο καλάθι των αχρήστων την καταστροφολογία και το επιχείρημα ότι δήθεν αυτή η απόφαση δεν είναι τίποτε άλλο από μια επανάληψη της απόφασης του 2012», επιχείρημα που, όπως είπε έχει χρησιμοποιήσει κατ' επανάληψη η αντιπολίτευση, και το οποίο «αγγίζει τα όρια της ανοησίας».
Παράλληλα ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ, τόνισε πως πίσω από «τον ορυμαγδό των δηλώσεων και των δημοσιευμάτων σκοπιμότητας που διαρρέετε, υπάρχει η εικόνα που προσπαθείτε να αποκρύψετε, μιας Ελλάδας ταλαιπωρημένης μεν από την πολυετή κρίση, μιας Ελλάδας όμως που γυρίζει επιτέλους σελίδα, που κάνει σταθερά βήματα προς τα μπροστά, προς την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία των μνημονίων».

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης