Επιχειρήσεις

BHP: Σε λάθος timing η επένδυση των 20 δις. δολ στο σχιστόλιθο

tags :
BHP: Σε λάθος timing η επένδυση των 20 δις. δολ στο σχιστόλιθο
Ο πρόεδρος της BHP Billiton Jacques Nasser ζητά συγνώμη και  αναφέρει ότι η "χρονική στιγμή των συναλλαγών του 2011 δεν ήταν η κατάλληλη "
Ο πρόεδρος της BHP Billiton Ltd., Jacques Nasser, δήλωσε ότι το timing  για την επένδυση των $ 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο σχιστόλιθο των ΗΠΑ το 2011 ήταν ένα λάθος και αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, δεν θα είχε επενδύσει στα περιουσιακά στοιχεία.
Τα σχόλια του Nasser, που περνά τη σκυτάλη του προέδρου στον νεώτερο Ken MacKenzie την 1η Σεπτεμβρίου, ακολουθούν παρόμοιες παρατηρήσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο Andrew Mackenzie, ο οποίος δήλωσε τον Μάιο ότι οι συμφωνίες ήταν ανεπαρκείς.
"Όσον αφορά το σχιστόλιθο, αν έπρεπε να γυρίσετε το ρολόι πίσω και αν ξέρατε οτι γνωρίζαμε σήμερα, δεν θα το κάνατε", δήλωσε σε εκδήλωση στο Σίδνεϊ ο Nasser, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το 2010. "Η χρονική στιγμή δεν ήταν η κατάλληλη."
Η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο έχει δεχθεί έντονη κριτική από τον Απρίλιο, όταν ο επενδυτής Elliott Management Corp. δημοσιοποίησε ανεξάρτητη έκθεση με την οποία ζητούσε αναθεώρηση της  μονάδας πετρελαίου και επέκρινε τις αποφάσεις της διοίκησης οι οποίες κόστισαν περίπου 40 δις. δολάρια,
 Η BHP εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω πωλήσεων των αμερικανικών αποθεμάτων φυσικού αερίου από σχιστολιθικό πετρέλαιο εν μέσω αυξημένου ελέγχου της μονάδας από τους μετόχους.
"Αναγνωρίζουμε ότι οι εξαγορές που μας οδήγησαν σε αυτή την επιχείρηση ήταν ανεπαρκείς, ότι πληρώσαμε πολύ υψηλό τίμημα και ότι πολύ νωρίς ο πολύ γρήγορος ρυθμός ανάπτυξης δεν ήταν  ο βέλτιστος", δήλωσε ο Mackenzie τον περασμένο μήνα. "Ήταν πολύ γρήγορη. Και μάθαμε αυτό το μάθημα."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης