Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Χατζηδάκης: Έρχεται κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Ποια τα υπόλοιπα μέτρα που προανήγγειλε

Χατζηδάκης: Έρχεται κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Ποια τα υπόλοιπα μέτρα που προανήγγειλε
Αναφερόμενος στο κόστος του πακέτου των μέτρων που θα ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είπε ότι θα είναι κάτω από 1 δισ. ευρώ 
Το πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το εντεινόμενο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χαζτηδάκης σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά» ενόψει των ανακοινώσεων Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Τα μέτρα προσανατολίζονται για τη στήριξη της μικρομεσαίας τάξης, με το σημαντικότερο να είναι η πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αναφορικά με τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι: «Μια δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την περίμετρο της εφαρμογής του μέτρου στα χωριά. Δηλαδή σε χωριά μέχρι 500 κατοίκους υπάρχει μια έκπτωση 50% θα διευρύνουμε αυτή την περίμετρο και θα καλύψει αρκετά περισσότερα χωριά». Προανήγγειλε επίσης ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα θεσπιστεί και για τα εστιατόρια η υποχρεωτική σύνδεση, οπότε θα γίνει καθολικά υποχρεωτικό σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στο κόστος του πακέτου των μέτρων που θα ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είπε ότι θα είναι κάτω από 1 δισ. ευρώ αν και διευκρίνισε ότι αυτό θα οριστικοποιηθεί στις συζητήσεις που γίνονται με τις Βρυξέλλες ενώ διευκρίνισε ότι από τις δαπάνες του νέου προϋπολογισμού το 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί για συντάξεις ( 400 εκατ για αυξήσεις και 600 εκατ για έκδοση νέων), 1 δισ. ευρώ για τακτικές δαπάνες λειτουργίας του κράτους αλλά και για την Υγεία και την Παιδεία και 850 εκατ. για την άμυνα ( παραδόσεις φρεγατών Belahara).

O Κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε πολύ πιεστικό πρόβλημα για τη χώρα μας το δημογραφικό και αναφερόμενος στις προβολές που υπάρχουν είπε ότι με βάση αυτές σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα έχει το χειρότερο δημογραφικό σε όλη την ΕΕ.  "Αυτό έχει προφανείς συνέπειες και στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στο ασφαλιστικό σύστημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος θα συνταξιοδοτηθούν περισσότεροι από 220 χιλιάδες συμπολίτες μας, ενώ θα γεννηθούν λιγότερο από 80 χιλιάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης