Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Νέα δημοσκόπηση Interview δίνει σαφές προβάδισμα σε Δούκα - Ο Ανδρουλάκης χάνει και από τον Γερουλάνο στο β' γύρο

Νέα δημοσκόπηση Interview δίνει σαφές προβάδισμα σε Δούκα - Ο Ανδρουλάκης χάνει και από τον Γερουλάνο στο β' γύρο
Τα 3 σενάρια για το δεύτερο ημίχρονο των επαναληπτικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ
Νέα δημοσκόπηση της Interview δίνει σαφές προβάδισμα στον Χάρη Δούκα όσον αφορά την εκλογή στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Διατηρεί μια διαφορά 6,5% από τον Νίκο Ανδρουλάκη στον α' γύρο, που οδηγεί σε καθαρή υπεροχή του δημάρχου στο β' γύρο.

Η αποδυνάμωση της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη φαίνεται από το ότι η έρευνα δείχνει ότι χάνει από τον Παύλο Γερουλάνο σε περίπτωση που αναμετρηθούν τον β' γύρο. Το σίγουρο είναι ότι ο Γερουλάνος ανεβαίνει και η τρίτη θέση ενδεχομένως να παιχτεί με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως και να 'χει, το ικανό ποσοστό που αναμένεται να πάρει ο Παύλος, εαν δεν μπει στη δυάδα -γιατί δεν θα πρέπει να αποκλείεται ένας τελικός Δούκα - Γερουλάνου-, θα είναι σημαντικό για την επιρροή που θα ασκήσει στη νέα δομή του κινήματος.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση της Interview

Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, με 2+1 σενάρια να καταγράφονται στην έρευνα της Interview -  η οποία αναδημοσιεύεται από το The Toc - σύμφωνα με τα οποία ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται να χάνει και από τον Χάρη Δούκα και από τον Παύλο Γερουλάνο και να κερδίζει μόνο την Άννα Διαμαντοπούλου, αν και εφόσον βρεθούν απέναντι.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου του πρώτου γύρου και στο ερώτημα «Σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εκλογή προέδρου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε;», τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ο Χάρης Δούκας έρχεται πρώτος με ποσοστό 27,6%, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 21,1%, τρίτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 18,6% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Γιάννης Κανελλάκης. Αξιοσημείωτη είναι η δυναμική που εμφανίζει η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Διαμαντοπούλου.

Τα 3 σενάρια για το δεύτερο ημίχρονο των επαναληπτικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ

1ο σενάριο – Μάχη Ανδρουλάκη – Δούκα

Στο ερώτημα "Στην περίπτωση δεύτερου γύρου, μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο;", οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον Χάρη Δούκα με ποσοστό 44,4%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται δέκα μονάδες πίσω στο 33,5%, ενώ ένα ποσοστό 13,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

2ο σενάριο – Μάχη Ανδρουλάκη – Γερουλάνου

Και σε αυτό το σενάριο, η έρευνα της Interview δείχνει ότι ο σημερινός πρόεδρος χάνει και από τον κ. Γερουλάνο, ο οποίος πιάνει το αρκετά μεγάλο ποσοστό του 45,2% αφήνοντας πίσω τον κ. Ανδρουλάκη στο 28,6%, με τους αναποφάσιστους στο 12,9%.

3ο σενάριο – Μάχη Ανδρουλάκη – Διαμαντοπούλου

Στο υποθετικό σενάριο που η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να την κερδίζει. Στο ερώτημα "Μεταξύ Ανδρουλάκη και Διαμαντοπούλου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο;", οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον κ. Ανδρουλάκη με ποσοστό 41,9% έναντι 26,3% στην κ. Διαμαντοπούλου και τους αναποφάσιστους να κινούνται στο 12,8%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης