Επικαιρότητα

Κρτική Σαμαρά στον πρωθυπουργό με αιχμές ΛΟΑΤΚΙ, καρτέλ

Κρτική Σαμαρά στον πρωθυπουργό με αιχμές ΛΟΑΤΚΙ, καρτέλ
Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη "Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή"
Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, με αιχμές κατά της κυβέρνησης δηλώνοντας ότι ανησυχεί βαθιά και πως είναι παρών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν τον ενδιαφέρουν «μεγάλα αξιώματα», φωτογραφίζοντας την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Καραμανλής κατελόγισε λανθασμένη πολιτική στην Ευρώπη στο ουκρανικό και ανέφερε, ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να λαμβάνει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, αντί να πλειοδοτεί στην πολεμικές επιχειρήσεις.
Και προέβλεψε ότι οι εξελίξεις θα αποβούν σε βάρος της Ουκρανίας αλλά και της ίδιας της Ευρώπης. O πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρίση εμπιστοσύνης στην οποία βυθίζεται η Ευρώπη και αναφέρθηκε εκτενέστατα στην υπαρκτή απειλή της Τουρκίας και στην ορθή προώθηση της ΑΟΖ.


«Με τον Κώστα περάσαμε μαζί τα πάντα, είπε ο Σαμαράς. " Διερωτήθηκα για τα εθνικά, μα τόσο λάθος κάνουν δύο πρώην πρωθυπουργοί. Αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση. Φτάσαμε στο σημείο στο νομοσχέδιο για τον γάμο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς, αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα όσο μιλούσα. Και συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στο θεωρείο της Βουλής την ώρα που το 1/3 των βουλευτών μας δεν είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο. Αφήστε τα γλέντια που ακολούθησαν μετά. Αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί να μην τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες;»

Το οικονομικό του μανιφέστο

Η Ελλάδα άμεσα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας της. Το μεγαλύτερο δομικό πρόβλημα είναι η ανυπαρξία ουσιαστικού ανταγωνισμού σε μεγάλο πεδίο της παραγωγικής δραστηριότητας. Έχουν σχηματιστεί καρτέλ κι ολιγοπώλια σε πολλά πεδία, όπως για παράδειγμα στην ενέργεια, στην τηλεφωνία, στα σούπερ-μάρκετ. Αντιθέτως σε πεδία υγιούς ανταγωνισμού και η παραγωγή και οι θέσεις εργασίας αυξάνονται, και οι τιμές ποικίλλουν.

Παράδειγμα επιτυχίας, η αγορά της μικροζυθοποιϊας, η οποία ανθεί σε όλη τη χώρα. Για να επιτευχθεί ο έλεγχος των καρτέλ πρέπει να ενισχυθεί ουσιωδώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού και να μετατραπεί σε Σώμα πανίσχυρο κι οργανωμένο. Ο έλεγχος όμως των καρτέλ επιβάλλεται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ταλανίζει τους πολίτες. Ακρίβεια παντού, στην στέγαση, στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στην εκπαίδευση, στο νοικοκυριό συνολικά. Οι φιλελεύθερες παρεμβάσεις δεν γίνονται με τις “μάχες του τελάρου”, “τα καλάθια”, τα “κουπόνια” , τα παρακάλια και την οριζόντια φορολόγηση . Γίνονται μόνο με σκληρή δουλειά, ουσιαστικό διάλογο για τις αιτίες με τους κατ’ εξοχήν ειδικούς της αγοράς. Και με μέτρα ουσίας. Οπως η μείωση του ΦΠΑ, που θυμίζω έγινε επί κυβερνήσεως 2012-2014, κόντρα στις απαιτήσεις της Τρόϊκα. Και πέτυχε.


Ένα συνολικό, μετωπικό ιδεολογικό μανιφέστο προτάσσει απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο Μαξίμου, τόσο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όσο και για το τη εν γένει στροφή της ΝΔ προς το Κέντρο.
Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός, δεν δίστασε να κάνει λόγο για απαξίωση στα πρόσωπα του ίδιου αλλά και του έτερου πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Πανηγύριζαν αγκαλιά με τα ΛΟΑΤΚΙ στη Βουλή, τόνισε ο Α. Σαμαράς με νόημα, απευθυνόμενος στο Μαξίμου, τη στιγμή που το ακροατήριο καταχειροκροτούσε.

Η Ευρώπη να αποφασίσει αν θα συνταχθεί με την πολιτική ορθότητα και το δικαιωματισμό ή με τις αξίες

«Οι πρόσφατες εκλογές στην Ευρώπη έχουν ασυνήθιστα ιδιαίτερη σημασία. Η χαμηλή συμμετοχή στις κάλπες ακόμα και τώρα σε μία ώρα πολεμικής συγκυρίας δείχνει ότι η Ευρώπη πράγματι είναι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Και ότι οι καπεταναίοι της οφείλουν να αντιληφθούν ότι βρίσκονται ενώπιον της ανταρσίας των πληρωμάτων τους. Τα χθεσινά αποτελέσματα στη Γαλλία ίσως μάλιστα να είναι και η απόδειξη της ανταρσίας. Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών φαίνεται πως η ΕΕ δεν συγκινεί τους εθνικούς πληθυσμούς. Όπως φάνηκε και στις ευρωεκλογές οι λαοί δεν ψηφίζουν με γνώμονα το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον», τόνισε αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς.

«Το μεγάλο ζητούμενο για την Ευρώπη υπήρξε πάντα η πολιτική της ανεξαρτησία. Αυτό που λέμε χειραφέτηση, ως απορία της δημοκρατικής πολιτικής σύγκλησης των λαών της. Σήμερα όμως τι βλέπουμε; Βλέπουμε συνεχείς όχι συγκλήσεις, αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις των κυβερνήσεων που εμποδίζουν την πολιτική ολοκλήρωση της ΕΕ. Διαφοροποιήσεις που ξεκινούν από την αγροτική πολιτική μέχρι και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αποκλίσεις που δεν επιτρέπουν την ομόφωνη εκπροσώπηση στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία», είπε και συμπλήρωσε: «Παλαιότερα υπήρχε ο γαλλογερμανικός άξονας που τραβούσε το κάρο. Σήμερα ούτε αυτός υπάρχει».

«Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει στην πολιτική απομόνωση ή στην πολιτική ολοκλήρωση. Δεύτερον η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα σεβαστεί τις αξίες της ή θα αφεθεί στη δίνη της καταστροφικής ατζέντας που λέγεται πολιτική ορθότητα και ακραίως δικαιωματισμός», συμπλήρωσε.
«Είναι καθαρό ότι αποδοκιμάστηκε η γουόκ Ευρώπη, η Ευρώπη της αθρόας λαθρομετανάστευσης της ακατανόητης ενεργειακής πολιτικής της πράσινης μετάβασης, της αποβιομηχάνισης, της ανεργίας, της διατροφικής κρίσης, της λογοκρισίας και της κοινωνικής αποδιοργάνωσης», είπε ακόμα.

«Λάθος στο λάθος» η επιμονή στον γάμο των ομοφύλων

«Στην τελευταία δημόσια εμφάνισή μου στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφύλων είχα πει: «Να προσέχει η κυβέρνηση. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία».
Επειδή λοιπόν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο αναρωτιέμαι αν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή. Αν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος», είπε στη συνέχεια.

Η κυβέρνηση απαξίωσε εμένα και τον Καραμανλή

«Φίλες και φίλοι. Κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός. Και έκρινε. Το ζήτημα είναι ότι δεν έδινε κανείς σημασία σε αυτά τα πράγματα από την κυβέρνηση. Για όλα τα θέματα. Ούτε τα όσα είπε ο Κώστας, ο Καραμανλής, για τα εθνικά μας θέματα. Ούτε εμένα. Με τον Κώστα το ξέρετε. Είμαστε φίλοι. Και μαζί στην ΝΔ από το 1976. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μαζί στην παράταξη. Και έχουμε περάσει μαζί τα πάντα πάντα με σεβασμό ο ένας στον άλλο», είπε και συμπλήρωσε: «Διερωτήθηκα δημοσίως για τα εθνικά θέματα. Μα τόσο λάθος κάνουμε δύο πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί. Και όχι μόνο δεν άκουγε ποτέ κανείς αλλά αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση από την κυβέρνηση. Φτάσαμε στο σημείο στο περιβόητο νομοσχέδιο για το γάμο να θέτω… Θα δώσω τη σοβαρότητα που πρέπει (σ.σ. απαντώντας στο κοινό που φώναζε δώσε πόνο πρόεδρε). Φτασαμε στο σημείο στο περιβόητο νομοσχέδιο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα την ώρα που μιλούσα».

Υπουργοί πανηγύριζαν στη Βουλή αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ

Φτασαμε στο σημείο στο περιβόητο νομοσχέδιο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα την ώρα που μιλούσα».
«Συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στο θεωρείο της Βουλής ενώ το 1/3 των βουλευτών μας δεν το είχε ψηφίσει. Και αφήστε τα γλέντια που ακολούθησαν μετά στο μπαρ κλπ. Αφού λοιπόν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της γιατί να μην τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες;», αναρωτήθηκε.

«Η Ελλάδα είναι σε σταυροδρόμι. Το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα με την αποχή του κόσμου να φτάνει στο 60% είναι ένα πολύ ισχυρό χαστούκι στο πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες θύμωσαν με όλα τα κόμματα. Και τα αποδοκίμασαν ηχηρά», ανέφερε ακόμα.
«Η συμπεριφορά αυτή της κοινωνίας μοιάζει με λευκή απεργία των πολιτών», ανέφερε.
Στις εκλογές διαμορφώθηκε η μικρότερη και η πιο φοβική ΝΔ, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Πώς λοιπόν δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών σε αυτές τις εκλογές; Μήπως ο ιστορικά μικρότερος αριθμός ψήφων δείχνει ότι το δέντρο ούτε ψηλώνει, ούτε απλώνεται ακριβώς διότι αποκόπηκε από τις ρίζες του», ανέφερε.
«Πώς γίνεται όταν όλη η Ευρώπη στρέφεται πιο δεξιά ορισμένοι να αναζητούν διαρκώς του ανεμόμυλους ενός φαντασιακού κέντρου;».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης