Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Πρωθυπουργός στο Bloomberg: ΕΛΚ, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι θα λάβουν τις αποφάσεις στην Ευρώπη

Πρωθυπουργός στο Bloomberg: ΕΛΚ, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι θα λάβουν τις αποφάσεις στην Ευρώπη
Μητσοτάκης: Έχουν τις πλειοψηφίες για να προωθήσουν τις πολιτικές στην ευρωβουλή

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός στο Bloomberg, ανέφερε ότι τα 3 μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι) έχουν τις πλειοψηφίες για να προωθήσουν τις πολιτικές στο ευρωκοινοβούλιο, τόσο στον τομέα της πράσινης μετάβασης, όσο και στον τομέα της άμυνας.

«Οι σοβαρές αποφάσεις θα συνεχίσουν να λαμβάνονται βασικά από τις 3 αυτές πολιτικές οικογένειες» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Το momentum παραμένει για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στην επόμενη 5ετία.


Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών o πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με 28% και αυτό είναι υψηλότερο από το άθροισμα του δεύτερου και του τρίτου κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ).

Συνεχίζοντας είπε: Αυτές οι εκλογές διεξήχθησαν έναν χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές οπότε υπήρχε μια κούραση. Υπήρχε και κάποιος βαθμός δυσαρέσκειας για θέματα όπως το κόστος ζωής το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Εκλεγήκαμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για τα υπόλοιπα τρία χρόνια και αυτό θα κάνουμε και θα κριθούμε στις εκλογές του 2027. Αντίθετα με ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες αποφύγαμε τις μεγάλες απώλειες και είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: Επικεντρώνομαι περισσότερο στην πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα. Είμαι ευτυχής που η Ελλάδα δεν αποτελεί σημείο συζήτησης στην Ευρωζώνη.


Για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν:

Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσει ως πρόεδρος της Κομισιόν.
Είναι η υποψηφία του ΕΛΚ που είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα. Αν υπάρχουν κόμματα ή κυβερνήσεις που θέλουν να στηρίξουν την υποψηφιότητά της είναι καλοδεχούμενες, αλλά δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για στήριξη από ομάδες δεξιά του ΕΛΚ. Είναι καλό για την Κομισιόν να έχει μια συνέχεια όσον αφορά την πρόεδρο.


Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης
ανέφερε ότι ήταν ένα πετυχημένο εργαλείο στήριξης.
Ερωτηθείς σχετικά με τη βαρύτητα που έχει ο τουρισμός, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η ελληνική οικονομία δεν βασίζεται μόνο στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς όπως η τεχνολογία, οι επενδύσεις, ο πράσινος μετασχηματισμός κ.τ.λ. «Πολλές από τις βασικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζουμε προσπαθούν να αλλάξουν το μείγμα της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Τέλος, για τη στήριξη στην Ουκρανία δήλωσε ότι
«δεν θα κάνουμε τίποτα που θα θέτει σε κίνδυνο την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας. Όταν μιλάμε για αποστολή μαχητικών αυτό είναι ένα άλλο επίπεδο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης