Επικαιρότητα

«Σπρώχνουν» τη Διαμαντοπούλου μετά την κόντρα Ανδρουλάκη-Δούκα

«Σπρώχνουν» τη Διαμαντοπούλου μετά την κόντρα Ανδρουλάκη-Δούκα
Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης
H υπόγεια σύγκρουση των επιτελείων Ανδρουλάκη – Δούκα βγήκε στην επιφάνεια, ενώ μετά τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αθήνας, οδηγεί την Άννα Διαμαντοπούλου να επιχειρήσει να αξιοποιήσει την ένταση αυτή των δυο κεντρικών υποψηφίων για να καταγράψει δημοκοπικά κέρδη που θα τη φέρουν εντός της πρώτης δυάδας.

Όπως αναφέρει η Άννα Διαμαντόπουλου, «σύντροφοι, προσοχή μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ».

Η Διαμαντοπούλου αποτελεί την εκλεκτή όλων των φιλοκυβερνητικών μέσων, που προσδοκούν από αυτήν ότι ως μελλοντικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη σημερινή κυβέρνηση, ώστε να μπορεί μελλοντικά να υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς ο πήχης αυτοδυναμίας δυσκολεύει.

Αυτό όμως είναι και ένα πολιτικό στοίχημα, καθώς η Διαμαντοπούλου εμφανίζεται μεν «δεξιότερη» του Δούκα και διαλλακτικότερη του Ανδρουλάκη, ενώ σίγουρα αποκλείει τις όποιες μελλοντικές συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι πρώιμο ακόμα να προεξοφλήσει κανείς τι θα γίνει μελλοντικά.

Την ίδια ώρα τα νούμερα δείχνουν ενίσχυση του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος βγήκε αλώβητος από το debate και αναζητεί τον καταλύτη για να ανεβάσει τα ποσοστά του στην τελική ευθεία και να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις το προβάδισμα των άλλων υποψηφίων.

Η κόντρα Δούκα Ανδρουλάκη μόνο κακό μπορεί αν κάνει στην όλη διαδικασία καθώς όπως αποδείχθηκε από το debate υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ δημοκρατίας και «ξεκατινιάσματος».

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι φίλοι Ανδρουλάκη δεν χάνουν ευκαιρία να «στολίσουν» το επιτελείο Δούκα, καταλογίζοντάς του unfair κινήσεις σε σχέση με συμφέροντα.

Ο κομματικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί για να κοντύνει σε συνεργασία με μέσα ενημέρωσης, όσο μπορεί στην τελική ευθεία, τον δήμαρχο, καταλογίζοντάς του αδυναμίες στο debate.

Από την άλλη πλευρά, ο Ανδρουλάκης μπαίνει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην τελική ευθεία, καθώς είναι βέβαιο, ότι αν αντιμετωπίσει τη Διαμαντοπούλου, η μάχη ανανέωσης – αντιδεξιάς, κόντρα στην κεντροδεξιά-συντηρητική τάση θα λειτουργήσει υπέρ του σημερινού προέδρου.

Τι δείχνουν τα τελευταία δημοσκοπικά στοιχεία της Prorata


dimoskopisi__8_.webp

dimoskopisi__7_.webp


dimoskopisi__6_.webp

dimoskopisi__5_.webp



dimoskopisi__4_.webp




dimoskopisi__3_.webp



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης