Επικαιρότητα

ΠΑΣΟΚ: Το 60% ζητά αλλαγή αλλαγή ηγεσίας - Οριακό προβάδισμα Δούκα έναντι Ανδρουλάκη - Interview

ΠΑΣΟΚ: Το 60% ζητά αλλαγή αλλαγή ηγεσίας - Οριακό προβάδισμα Δούκα έναντι Ανδρουλάκη - Interview
Κάτω από 10 μονάδες η διαφορές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Οριακό προβάδισμα καταγράφει ο Χάρης Δούκας έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έφερε στο φως η εταιρεία Interview.

Πιο αναλυτικά, φαίνεται πως το 60% των ερωτηθέντων πυ δηλώνουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας

H ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ έχει πλέον βαρύνουσα σημασία, αναγνωρίζοντας και αποδίδοντας ουσιαστικά στο ΠΑΣΟΚ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση πριν από το σημερινό ντιμπέιτ, τόσο οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (60%) όσο και αυτοί των άλλων κομμάτων (67%) δεν επιθυμούν την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Αν και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι φαβορί και το πιο πιθανό είναι πως θα περάσει στον δεύτερο γύρο, δεν έχει χτίσει ισχυρό πρωθυπουργικό προφίλ, με αποτέλεσμα μόλις ένας στους δέκα να θεωρεί ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην κούρσα για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας (28,9%) προηγείται με βραχεία κεφαλή έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη (28,1%). Στην τρίτη θέση είναι ο Παύλος Γερουλάνος (15,8%) και πολύ κοντά βρίσκεται η Άννα Διαμαντοπούλου (15,1%). Ακολουθεί ο Μιχάλης Κατρίνης (5,5%) και η Νάντια Γιαννακοπούλου (4,1%).

Για τον β' γύρο

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στον β’ γύρο των εκλογών, ο Χάρης Δούκας φαίνεται να προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη με ποσοστό 40,8% - 39,8%.

Σε αναμέτρηση μεταξύ Ανδρουλάκη και Γερουλάνου, ο Γερουλάνος κερδίζει με 40,9% - 39,5%.

Τα άλλα ευρήματα της έρευνας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει άνοδο τριών μονάδων και εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, ενώ Κυριάκος Βελόπουλος, Δημήτρης Νατσιός και Αφροδίτη Λατινοπούλου κρατούν υψηλά τα ποσοστά τους.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σύγκριση με την έρευνα του Αυγούστου, με μονοψήφιο ποσοστό ανεβαίνει στην τέταρτη θέση (από την πέμπτη), ενώ το ΚΚΕ οπισθοχωρεί.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

-ΝΔ: 24,4% (από 22,2%),
-ΠΑΣΟΚ: 14,9% (από 11,7%)
-Ελληνική Λύση: 8,3% (από 8,8%)
-ΣΥΡΙΖΑ: 7,8% (από 8,3%)
-ΚΚΕ: 7,4% (από 8,7%)
-Φωνή Λογικής: 5,5% (από 4%)
-Νίκη: 3,3% (σταθερό)
-Πλεύση Ελευθερίας: 3,1% (από 3,9%)
-ΜέΡΑ25: 3%
-Νέα Αριστερά: 2,5%
-Αδιευκρίνιστη ψήφος: 19,8%

Ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος για διάλυση

«Θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», λέει ένας στους δύο.

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ -ο οποίος χθες προανήγγειλε την υποψηφιότητά του- Στέφανος Κασσελάκης, έχει καθαρό προβάδισμα για την πρώτη θέση στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Ποσοστό 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν για πρόεδρο του κόμματος τον Στέφανο Κασσελάκη, 15,4% τον Παύλο Πολάκη και 12,5% τον Σωκράτη Φάμελλο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης